Dag 13: Clearwater Lake - Valemount

Afgelegd aantal km: 270 Gereden door: Lidwine
Gemiddelde temperatuur: 28 Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: specht, Mule Deer (hert), Blue Jay (vogel), diverse eekhoorns

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Wellicht mede vanwege de kou vroeg wakker, zodat het vertrek om 07.50 uur (!!!) is. We gaan op weg naar de eerste trail in dit enorme natuurpark. De eerste bezienswaardigheid is het Shadow Lake, een enigszins in nevelen gehuld meer met op de achtergrond de sneeuw op de bergen. Even verderop doen we de Ray Farm-trail. Deze loop van circa 4 kilometer gaat door open ‘fields’ en bosrijk gebied langs Alice Lake. Met de opkomende zon komen we langs waterbronnen en plots zien we daar in het gewas een Mule Deer rustig grazen. Hij/zij is nieuwsgierig, waardoor goede foto’s gemaakt kunnen worden. Een stukje verder gaat ook een echte Blue Jay ervoor zitten, dus die is ook vastgelegd. De rest van de trail is ook meer dan de moeite waard. Zo arriveren we even voor tienen weer bij de camper.

Aangezien het ontbijt erbij ingeschoten is vanmorgen, stoppen we bij de eerstvolgende picknickplaats om wat voedsel tot ons te nemen. Dit geschiedt bij Deer Creek; de naam zegt denk ik genoeg. De route gaat verder door het park en verderop komen we via een smal bruggetje over de Murtle River waar een kleine maar krachtige waterval ons tegemoet komt. Dit alles genaamd de Mush Bowl.
De volgende ‘halte’ is via een vier kilometer steile klim naar de top van Green Mountain. Hier gaan we via een soort van houten trap naar het uitzichtpunt dat ongetwijfeld het ‘dak’ van Wells Gray Park is. Een werkelijk mooie panorama-view, zeker gezien het feit dat de lucht wederom strakblauw is en het zonnetje volop schijnt. Na de afdaling van deze haast onbegaanbare gravelroad gaan we richting uitgang van het park, waar we exact 24 uur eerder binnen zijn gekomen.

Via Clearwater volgen we de ‘5 North’ (Yellowhead Highway) richting Jasper. Onderweg stoppen we in Blue River voor een kop koffie met een broodje. Verder is in dit dorpje weinig te beleven. In Valemount echter bezoeken we de visitorsinfo voor de nodige gegevens over de provincie Alberta.
Irvin’s Park Campground wordt onze overnachtingsplek, voordat we morgen richting Mount Robson gaan om uiteindelijk in Jasper uit te komen. De campground is van alle gemakken voorzien en ligt schitterend tussen de bergen.

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates