Haruru - Paua

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Ontwaken is absoluut geen straf integendeel, douchen, eten, de camper gereed maken voor vertrek naar........? Doordat we op een holiday park staan kunnen we voor vertrek nog even 'vervuild' water lozen, schoon water bijtanken & de toilet ledigen. Eerst richting Waitangi Treaty grounds alwaar de Europeanen in 1840 aan land kwamen. Hier wordt elk jaar de ceremoniële viering van het tekenen van het verdrag van Waitangi gehouden. Tevens wordt hier elk jaar de 35 meter lange kano van de Maori's te water gelaten in het kader van bovengenoemd verdrag.


Het maori meeting house bij de Treaty House in Waitangi

Vervolgens nog een wandeling gemaakt door het ongerepte mangrovenbos naar de Haruru Falls. De reis vervolgde daarna richting noorden via Kerikeri naar Doubtless Bay, hier kon genoten worden van de goudgele stranden genaamd Cable Bay & Coopers Beach. Omdat Cape Reinga (het noordelijkst puntje van Nieuw-Zeeland) zeer dun bevolkt is (logisch) werd er in Pukenui nog even een supermarkt bezocht. Ondertussen werden diverse foto's geschoten van het steeds mooier wordende landschap. Op zoek naar een geschikte overnachtingsplaats voor de camper vielen diverse mogelijkheden af om uiteenlopende redenen, achteraf maar goed ook want via een kilometers lange onverharde weg kwamen we terecht in Paua, vlak aan zee met een soort inham naar deze zee. Echt een geweldig uitzicht, terwijl de eb zich aandient en lokale vissers via een soort van drijfzand zich een weg banen naar een ideale vispostitie genieten wij van de stralende zon met uiteraard een versnapering in de hand.


De overnachtingsplaats in Paua met fantastisch uitzicht

En dan te bedenken dat het in ons koude kille kikkerland nacht is, onvoorstelbaar maar echt waar. Tot zover deze schitterende dag en op naar het noordelijkste puntje van Nieuw-Zeeland, Cape Reinga.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates