Coromandel - Waitomo

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Om 8 uur ontwaakt, gewassen & het gebruikelijke eitje genuttigd. Via de visiters-information, gekeken wat er voor mogelijkheden er zoal in Coromandel zijn. Uiteraard waren er al wat ideeën, dus de keus was niet moeilijk. De eerste trip van deze dag betrof een rijtoer met de Driving Creek Railway, een rit met een treintje door inheemse bossen, via tunnels en over bruggen naar een uitkijkpunt hoog boven Coromandel. De zon scheen inmiddels volop hetgeen inhield dat het uitzicht nog mooier was/werd. Afijn een goed anderhalf uur later zaten we in de camper richting The 309 Road een onverharde weg met ten eerste de Waiau Falls, een waterval diep in de natuur verscholen. Vervolgens een wandeling door Kauri Grove met schitterende bomen in een zeer rustig gebied.


Onderweg op de onverharde 309 road

Hierna ging de weg langs de zonnige kust, en kwamen we uiteindelijk terecht bij Hot Water Beach. De Camper geparkeerd, zwemspullen aan en het strand op om te genieten van dit schitterende strand en dat kunnen de foto's beamen. Het zeewater was niet zoals de naam doet vermoeden 'hot' maar misschien leek het water kouder omdat dit de eerste keer in Nieuw-Zeeland was dat er gezwommen werd.


Het fraaie Hot Water Beach aan de oostkust van de Coromandel

Op de verdere route lag een soort van surf-beach, ook hier de camper weer aan de kant, eerst een waslijn gespannen om alle (nog) natte was van 2 dagen terug op te kunnen hangen en daarna het strand op om de surfers in actie te zien. Echt geweldig hoe deze surfers de golven bedwingen met zo'n klein plankje. Ook hier dus genoten van het strand en de omgeving alvorens verder tegaan richting ons eindpunt van deze dag: Waitomo (Caves). Via tal van andere kustplaatsjes en het wat grotere Hamilton kwamen we om 19.30 uur aan in Waitomo, hier gelijk even naar het informatiepunt om voor morgen alvast een activiteit te boeken. Vantevoren al gekeken dus gelijk het Black Water Raften geboekt, waarover morgen uiteraard meer. Daarna al spoedig een overnachtingsplek gevonden op een "verdwaald" weggetje midden in de rimboe. Zodoende een mooie dag gehad, waarvan er nog velen mogen volgen.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates