Hokitika - Haast

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Vandaag buitengewoon vroeg wakker dus gelijk maar aan de slag op dit toch mooie overnachtingplekje. Tot nu alleen maar fraaie 'wildkampeer' plaatsen gehad op het Zuidereiland, maar op het Noordereiland begonnen we ook met 'super' plekjes. Vroeg op weg dus richting de gletsjers van Nieuw-Zeeland. Eerst nog even tanken en vooral de bandenspanning aanpassen (was wat lager dan hetgeen het behoort te zijn). Daarna dus zoals gezegd op weg voor weer een dag vakantie in dit schitterende land. Al snel kwamen we bij een meer genaamd Lake Ianthe dus de camper aan de kant en wat foto's gemaakt. De weg richting de gletsjers was rustig en de natuur overweldigend, zodat we al voor de middag arriveerden in de buurt van de Franz Josef Glacier. Deze gletsjer ligt heel toepasselijk in het Westland National park. Even een parking opzoeken voor de camper, lange broek aan (voor 50% van het gezelschap voor het eerst in NZ) en wandelen maar, de route liep langs de Waiho river richting het eeuwige ijs van de Franz Josef Glacier, daar aangekomen uiteraard op de foto met het ijs in de handen, heel vreemd trouwens 2 dagen geleden nog ruim 30 graden in het Abel Tasman park nu bij de Gletsjer waar het zowat 25 graden kouder is!!


Frankie G. en TurboJJJ bij de Franz Josef Glacier

Op de terugweg nog langs Peter's Pool, een soort van vijver met op de achtergrond de gletsjer en dan moet ik uiteraard de rest van de omgeving niet vergeten, alleen maar mooie bebossing. Terug in de camper even wat eten, drinken en napraten alvorens de weg vervolgd wordt richting Haast (waar bij ons geen sprake van is) de eerste plaats in de provincie Southland en tevens de enige provincie in NZ die de camper nog niet heeft aangedaan. Onderweg verder nog gestopt in Bruce Bay en Lake Moeraki dat er fantastisch bij ligt in de stralende zon. Vlak voor Haast doemt nog Ship Creek op, hier vlak aan zee waar de wind enorm tekeergaat is het uitzicht vanaf het uitkijktorentje adembenemend.


Het uitzicht op de Tasman Zee vanaf de uitkijktoren bij Ship Creek

Het is dan tijd om een camping op te zoeken, veel zijn er niet maar richting Jackson Bay zo'n 15 km buiten Haast vinden we aan zee een kleine camping. De staanplaats kunnen we zelf uitzoeken daar er in z'n totaliteit slechts 4 plaatsen bezet zijn. De mooiste en meest praktische plaats wordt voor de komende nacht dan ook ingenomen door het gezelschap uit het verre Holland.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates