Timaru - Akaroa

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Voor het eerst is de overnachtingplaats in Timaru er één waar vanaf het neerzetten tot- het wegrijden in de morgen geen enkele auto is gezien c.q gehoord! 's Morgens eerst (terug) richting Timaru waar toch nog even de Heilige Basilica op de foto wordt gezet om vervolgens via de inland scenic (route79) naar Geraldine te rijden, hier is het een drukte van jewelste ondanks dat er op zich niet veel te bezichtigen is, het historische gebouw van de Post office is echter meer dan de moeite waard.


De wegaanduiding van een state highway, in dit geval nummer 79

Waar het vanmorgen vroeg nog bewolkt was is de zon nu volop aanwezig en dat maakt de trip richting Mount Hutt alleen maar interessanter hier is namelijk de grootste & hoogste skipiste van nieuw-zeeland, de berg is 2075 mtr hoog en biedt een schitterend uitzicht over Canterbury. De weg naar de top is echt een drama maar goed dat we een 4x4 camper hebben anders hadden we de top niet gehaald met dit wegdek!


Het uitzicht op Canterbury en de Rakaia River op de terugweg vanaf Mount Hutt

Terug van Mount Hutt gaan we via Methven (het mondaine apres ski dorpje) naar Ashburton dit is een heel behoorlijk stadje dat dient als doorreis stadje naar Christchurch hier in Ashburton worden wat boodschappen gedaan, geld gepind & het vergeten "stukje" van eergisteren geplaatst op onze site. Al redelijk dicht bij onze eindbestemming in Nieuw-Zeeland (Christchurch) besluiten we richting Banks Penisula te rijden dit is een schiereiland ontstaan door uitbarstingen van vulkanen voordat we hier komen rijden we eerst langs het dorpje Rakaia dat bekend staat als zalmhoofdstad van Nieuw-Zeeland, een grote vis van glasvezel symboliseert dit. Op het schiereiland gaan we via een (uiteraard) onverharde weg richting zee, deze vinden we in de buurt van de Kaituna split, de zee geeft een geweldig uitzicht maar even achter de duinen stelt het niet veel meer voor en besluiten we verder te rijden richting Akaroa dit echter pas nadat de kleinste van het gezelschap schade rijdt aan de camper door achteruit tegen een soort van staaldraad hek te rijden! Tevens wordt hier geconstateerd dat één van de achterbanden lek is, daar we een dubbelstel hebben achter is dit geen probleem zeker niet in het kader van het feit dat de camper overmorgen wordt ingeleverd! Hierna gaan we op zoek naar een overnachtingplaats via een B-weggetje dat regelrecht door koeien en schapen weiland loopt komen we uiteindelijk terecht in Te Oka Bay (vlak bij Akaroa) de camper wordt zo recht mogelijk gezet en uiteraard met uitzicht op zee.


De overnachtingsplek aan Te Oka Bay

Beide zeer tevreden met onze laatste wildkampeer plek in Nieuw-Zeeland genieten we van de zon en een welverdiend biertje.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates