Brisbane - Dicky Beach

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Wakker door de warmte dit keer en wel zeer vroeg, gisteravond zijn we er namelijk achter gekomen dat het hier in Queensland nogmaals een uur vroeger is zodat het tijdsverschil met Nederland op 9 uur komt. Deze camping geheel voorzien van wuivende palmbomen is met afstand de beste camping tot nu toe, met de douche als absolute uitschieter!! Zodoende zijn we al vroeg in Brisbane want vanaf de camping is het maar 16 km naar het centrum. In deze stad waar circa 1,5 miljoen mensen wonen is het parkeren niet eenvoudig daar er bijna uitsluitend parkeergarages zijn en laat daar onze camper veel te hoog voor zijn. Even een stukje buiten het centrum vinden we een geschikte (gratis) parkeerplaats. We beginnen met een wandeling naar het centrum door o.a. Chinatown waarna we richting riverside gaan om daar met de Catamaran (CityCat) naar een ander (buiten)gedeelte van Brisbane te varen.


Brisbane centrum gezien vanaf de CityCat

Zo'n half uur en wat tussenstops later arriveren we in Bretts Harbour waar we richting racecourse wandelen. Alvorens we bij het "terrein" van de paardenrenbaan komen drinken we eerst een overheerlijk kopje koffie op een zonnig terras.


Effe een bakkie op een, gelukkig overdekt, terras in Brisbane

Even later bezichtigen we de paardenrenbaan waar wekelijks het hele dorp en omstreken voor uitlopen. Hierna gaan we terug naar de waterkant waar wederom de Citycat genomen wordt richting Brisbane-center. Op de Citycat is het zeer goed vertoeven, heerlijk zo het windje maar wanneer de catamaran even stil ligt om mensen te laten 'uitstappen' is het werkelijk niet te harden qua warmte!! Na aankomst zoeken we direct het campertje op om verder richting noorden te rijden, verder de sunshine coast op. In eerste instantie wordt een stop gemaakt in Redcliffe maar als blijkt dat het strand hier niet veel voorstelt besluiten we verder te reizen richting Caloundra. Even voor de afslag richting ditzelfde Caloundra worden nog de nodige boodschappen gedaan. Wanneer we in Caloundra aankomen blijkt al snel dat hier geen geschikte overnachtingplaats gevonden gaat worden daar hier meer dan 60.000 mensen wonen!! Onze eigenlijke eerste keuze Golden Beach (alleen de naam al) valt af wanneer blijkt dat hier ook wolkenkrabbers overheersen. Vervolgens stoppen we bij Dicky Beach, dit is een paar kilometer verder, ja inderdaad de strandjes wisselen zich in een hoog tempo af, om een welverdiende duik in zee te nemen. Het parkeerterrein hier had eventueel kunnen dienen als overnachtingplaats maar er wordt voor gekozen om even verder te rijden/zoeken. Dit duurt niet lang want achter wat sportvelden op een doodlopend weggetje nabij een bootramp vinden we een geschikte plek voor de nacht. Het bier uit de koelkast en zitten maar want ja de vakantie is zo voorbij.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates