Poona - Benaraby

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Vanmorgen wat later wakker geworden dan te doen gebruikelijk. Dit kwam ongetwijfeld omdat we midden in het bos stonden en dus alleen maar rust om ons heen en ook de zon werd door de bomen afgeschermd waardoor het niet heel warm werd in de camper. Toch weer even hard gelopen, maar al snel bleek dit een onmogelijke opgave met deze temperaturen. Zweetdruppels stroomde na afloop dan ook over mijn lichaam en dat zei (uiteraard) meer over de warmte dan over de loopafstand. Eenmaal onderweg werd besloten richting Hervey Bay te rijden. Onderweg kwamen we door Maryborough. Volgens de Lonely Planet een leuk plaatsje en vooral als je er op donderdag bent, want dan is er de gezellige Heritage Market. Nou, hebben wij ook eens mazzel want laat het vandaag nou precies donderdag zijn. Meestal als in één van de boeken staat aangegeven dat je ergens op een bepaald moment moet zijn, zijn wij er juist niet. Als je bijvoorbeeld ergens 's ochtends moet zijn komen wij 's avonds aan (of andersom) of als iets leuk is in het weekend komen wij er doordeweeks (of andersom). Maar dit keer dus niet. Nou, vol verwachting Maryborough ingereden en jawel, al snel zien we de markt. Snel de camper in de buurt geparkeerd en er naartoe. Jemig wat een deceptie... En das nog licht uitgedrukt.


De markt in Maryborough

Het aantal kraampjes was bijzonder laag en qua drukte had het meer weg van een verlaten stad. Nou, dat hadden we dus snel gezien. Dan maar even door het stadje/dorp zelf heen gelopen. Daar werden we ook niet vrolijk van, zo'n 50% van alle winkels staat leeg en wat nog open is zit waarschijnlijk nog aan een huurcontract vast, want dat hield ook niet over. Ach, gelukkig stond St. Pauls Cathedral er nog, dat was toch wel de enige bezienswaardigheid hier. Na het tanken snel op weg naar Hervey Bay. Dat is wel andere koek. Een erg toeristisch plaatsje. Vanuit deze plaats vertrekken ook veel tours naar Fraser Island. Een volledig zandeiland en alleen met een 4WD te berijden. Gaat dus niet lukken met onze Apollo en omdat we toch wat krap in de tijd zitten zit een bezoek aan Fraser Island er helaas niet in. Volgende keer dan maar. Bij het inrijden van Hervey Bay worden direct een paar grote supermarkten gespot zodat we eerst weer boodschappen gaan doen. Maar uiteraard wordt er ook tijd gevonden om het strand op te zoeken. Hervey Bay ligt, de naam zegt het al, in een baai. Vandaar dat het water bijzonder rustig was, helaas geen golven. Ook was het erg lang ondiep en daardoor was het ook buitengewoon warm water.


Het strand bij Herbey Bay

Maar omdat we toch de nodige kilometers moeten maken klauteren we na een poosje toch de camper weer in en gaan op weg richting Bundaberg. Uiteindelijk wordt besloten om deze plaats links te laten liggen en via de highway door te knallen richting Gladstone. Zo'n 20 kilometer voor Gladstone wordt in Benaraby een camping gevonden. Hier kunnen we nog even van de middag zon genieten en kan straks ook weer de magnetron aan het werk worden gezet om voor ons een heerlijk maal te bereiden.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates