Singapore - Auckland

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Ingecheckt op het misschien wel mooiste vliegveld van de wereld en dus klaar voor weer wat uurtjes vliegen. Na ongeveer een uurtje of 8 komen we aan op Sydney Airport alwaar we na wat douane handelingen al snel weer in het vliegtuig zitten richting onze eindbestemming: Auckland.


Aankomst op Auckland Airport, eindelijk zaten we een keer bij het raam

Deze vlucht duurt ongeveer 2 uur, wat natuurlijk niks is vergeleken met diverse andere vluchten. Om 13.30 uur zetten we onze eerste stappen op Nieuw Zeelandse grond. De koffers ophalen, douanehandelingen e.d. verlopen soepel zodat we een klein uurtje later in de taxi zitten richting Auckland City (hotel). Na het inchecken gaan we direct richting centrum/haven, even rondkijken om via het eerste biertje op terras, de bezichtiging van de Skytower te verkiezen boven diverse andere mogelijkheden. Deze Skytower is 220 mtr hoog, wij mogen (na betaling uiteraard) tot 188 mtr hoogte alwaar het terras enorm uitzicht geeft op Auckland en omstreken.


Hier Turbo in de Sky Tower uitkijkend over Auckland

Hierna wordt koers gezet naar de haven, waar we genieten van de zon, het uitzicht en al wat niet meer. Vervolgens even terug naar het hotel om te verkleden voor de avond, het is tenslotte 31 december en dus tijd voor vuurwerk. 's Avonds is er een enorme drukte rondom de gekleurde Skytower & inderdaad om exact 12 uur barst het vuurwerk los, echter dit duurt precies 5 minuten waarna vrij snel de drukte minder wordt. Wij drinken nog wat in de Ierse pub in hartje Auckland alvorens we moe maar zeker voldaan ons bedje opzoeken, een nachtje (slaap) overslaan gaat ook deze heren niet in de koude kleren zitten. Zou zeggen tot morgen wanneer het in Holland ook 2005 gaat worden en dus allemaal alvast een voorspoedig en vooral een gezond 2005 toegewenst.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates