Key West - Miami (zuid)

Afgelegd aantal km: 246 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 28 graden Weersgesteldheid: zonnig, soms een buitje
Gespot wildlife: Pelikanen, krabbetjes, ibissen, diverse gekleurde vogeltjes


Na het vanochtend wat rustiger aan te hebben gedaan, hebben we om kwart over negen uitgecheckt. Het leek in eerste instantie erg bewolkt maar dat viel mee. Voor morgen wordt er regen en onweer voorspeld en de wolken zijn hier waarschijnlijk de voorbode van. We gingen ontbijten bij de IHOP, the International House Of Pancakes. Naast pannenkoeken kan je daar ook andere dingen eten. Jeroen koos bijna weer voor een stapel zoete pannenkoeken maar koos, met de herinnering aan de vorige keer, toch voor scrambled eggs met bacon. Ik koos voor een omelet met bacon en kaas. Toen de bestelling op tafel kwam, bleken daar voor ons allebei ook nog drie pannenkoekjes te zitten. Jeroen heeft alles keurig opgegeten maar ik had na de omelet al het idee dat ik plofte dus heb ik de pannenkoekjes maar laten staan.

Om half elf vertrokken we naar het centrum van Key West. Hier zijn we als eerste naar de vuurtoren gegaan. Jeroen heeft de toren even beklommen en van bovenaf foto's gemaakt. Vervolgens zijn we langs het huis van Hemingway gelopen, dit huis staat tegenover de vuurtoren, zodat hij zijn huis makkelijk kon vinden als hij dronken was, en naar het southernmost point. Hier staat een boei die het zuidelijkste punt van het 'vaste' land van de Verenigde Staten aangeeft. Vanaf dit punt is het 90 miles naar Cuba. We hebben nog wat in de straatjes, in de plakkerige warmte, rondgelopen. Alles wat je hier ziet is uiteraard most southern: hotel, strand, hockeyclub enz. Vervolgens nog wat rondgereden met de auto met de airco aan en op een paar strandjes nog wat gekeken en foto's gemaakt, om om half één Key West te verlaten.

Hoe dichter we bij Miami kwamen des te bewolkter het werd. Bij Anne's Beach zijn we nog even gestopt. Het zeewater bleek hier ondiep en heerlijk warm te zijn en je zag hier de visjes en krabbetjes voor je voeten wegschieten.

Wat verderop bleek de weg nat te zijn en ook wij kregen wat regen. Dit stelde echter niet veel voor, het stof regende niet eens van de auto. Via Key Largo reden we door moeras- en groengebied richting Miami. Hier moesten we nog over een stukje tolweg ($1,00). We werden weer gewaarschuwd voor de panter maar die hebben we, uiteraard, niet gezien. Inmiddels zagen we 92 graden op de thermometer staan. We hadden via het couponnenboekje gekozen, op speciaal verzoek, voor een La Quinta motel in zuid Miami. Hier kregen we een mooie kamer op de 3e verdieping. Na even bij het zwembad te hebben gekeken, hadden we ons geïnstalleerd op de kamer. Toen we met handdoeken weer richting zwembad gingen, bleek er ineens een flinke wind te staan en was het een stuk koeler. We hebben nog wel een snelle duik genomen maar zijn toen weer snel naar de warme kamer gegaan.

Het diner, een steak/garnalen, hebben we vlakbij het motel bij Applebee's genuttigd. Jeroen bestelde een biertje. Toen de serveerster twee biertjes werden neergezet keken we wat vreemd op maar er bleek hier de hele dag happy hour te zijn. Toen ik later een wijntje bestelde, werden er ook twee glazen op tafel gezet. Na het eten vielen onze ogen al snel dicht en kropen we, met nogal luidruchtige buren naast en tegenover ons, ons mandje in.

Related Articles

St. Augustine - Ocala

Sanford - St. Augstine

De Lier - Sanford

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates