Fort Pierce - Kissimmee

Afgelegd aantal km: 197 Gereden door: Ingrid
Gemiddelde temperatuur: 33 graden Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: Aasgieren, roofvogels, pelikanen, witte reigers, ibissen, hagedissen

Na een goeie nacht werd Ingrid zonder maag- en hoofdpijn wakker, dat was al een enorme vooruitgang. Na een heerlijke douche in de hagelnieuwe kamer volgde een uitgebreid ontbijt. Daarna hebben we rustig aan gedaan omdat we (lees: de auteur) in Fort Pierce naar het Navy Seal Museum wilden. En dat museum gaat pas om 10:00 uur open. We waren er net over tienen en ik was de derde bezoeker. Ingrid koos ervoor om aan de andere kant van het parkeerterrein de uitgang te kiezen, die ging namelijk naar het strand. Na enige tijd rondgekeken te hebben en wat prullaria en video's over de Underwater Demolition Teams (UDT's, voorloper van de SEALs) en de SEALs (SEa Air and Land) gezien te hebben, heb ik buiten nog wat voer- en vaartuigen bekeken. Toen was het ook voor mij tijd om naar het strand te gaan. Nadat we daar – voor een laatste keer in zee – hebben gezwommen en nog lekker hebben liggen opdrogen zijn we rond twaalf uur vertrokken om verder noordelijk de A1A af te rijden. Tot aan Vero Beach zijn er voornamelijk privé wijkjes tussen de highway en de Atlantische oceaan, waardoor we weinig van de zee zagen. Eenmaal in Vero Beach kwamen we langs het Driftwood Resort. Dat is oorspronkelijk ontstaan uit een gebouw dat was enkel vervaardigd uit aangespoeld wrakhout. Tegenwoordig staan er ook diverse stenen gebouwen bij.

Via nog steeds de A1A reden we verder richting Melbourne. In dat stuk werd er nog aardig gebouwd aan wijkjes, huizen en appartementencomplexen tussen de highway en de zee. De weg was hier nog niet lang geleden geasfalteerd, dus dat reed lekker door. Bij Melbourne Beach verlieten we de eilandjes voor de kust en zetten we via het binnenland koers naar Kissimmee. Highway 192 bracht ons vanaf Melbourne tot vlakbij ons geboekte villa in Kissimmee. Ondertussen was de temperatuur opgelopen tot 96 graden Fahrenheit, een hele dikke 35 graden Celsius. Ook was het opgevallen dat er in het binnenland witte wolkjes hingen, terwijl het aan de kust nog strak blauw was. Onderweg op de 192 viel ons trouwens het enorm platte landschap van Florida nog eens op. We zagen langs de weg zo nu en dan koeien, maar verder alleen begroeiing en bossen.

Naar mate we verder richting Orlando kwamen, ontvingen we gelukkig ook weer Orlando´s classic rockzender WHTQ. Om kwart voor drie reden we Kissimmee binnen en 25 minuten later bracht TomTom ons bij de villa. Na de villa bekeken te hebben en nadat de spullen waren uitgeladen zijn we naar de nabij gelegen Walmart gereden om inkopen te doen voor de komende dagen. Daarna was het dan eindelijk tijd om lekker te relaxen en te plonzen rond en in het zwembad. Om het zwembad staat een grote kooi met fijn gaas waardoor we gevrijwaard zijn ongedierte. Het ziet er op het eerste gezicht wat stupide uit, maar het is echt lekker. Ook 's avonds gewoon het licht aan zonder dat de muggen en ander ongedierte er op af kunnen komen. Vlak voordat de zon onderging werd de bbq aangestoken (dat waren we nog niet verleerd) en hebben we in een nog heerlijke temperatuur gedineerd. In het huis hebben we geen internetverbinding, dus de updates zullen wat minder frequent worden de laatste week van onze vakantie.

Related Articles

St. Augustine - Ocala

Sanford - St. Augstine

De Lier - Sanford

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates