Kissimmee - Seaworld - Kissimmee

Afgelegd aantal km: 26 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 30 graden Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: hagedissen, eekhoorns, roofvogels

Om tien uur gingen we eerst naar een om de hoek gelegen ticket center om daar kaartjes te halen voor Sea World en de basketbalwedstrijd van de Orlando Magic van morgenavond. Daarna reden we naar Sea World, wat op zo'n kwartiertje rijden ligt, zodat we rond half elf bij het park aankwamen. Het parkeren kostte 'slechts' $12,00. Dat komt dan nog boven op de entree van $ 74,00 p.p., maar daar mag je dan nog wel een tweede dag voor het park in. Na de aanwijzingen van de parkeermeneer opgevolgd te hebben, gingen we naar binnen. Doordat we al kaartjes hadden hoefden we niet in de rij te staan maar konden we gelijk, via een mevrouw die nog even onze tas met een stokje doorzocht, naar binnen.

Hier hebben we eerst wat rondgekeken bij de dolphin nursery, om daarna onze eerste show van vandaag te gaan bekijken. Dat werd de show met de orka's in het Shamu stadium. We waren ruim op tijd en hadden dus goede plaatsen, boven de rijen waar je nat zou kunnen worden. Een aantal trainers van de orka's deden allerlei stunts met deze enorme dieren. Dit was spectaculair om te zien.

Vervolgens zijn we weer wat door het park gaan lopen. We bekeken de haaien in een enorme tank, de zeeleeuwen en robben en allerlei soorten pinquins. Om ons heen werd zeer regelmatig Nederlands gesproken. Zo slecht gaat het dan toch nog niet in Nederland als je met een gezinnetje in de meivakantie even naar Florida kan gaan en wat parken gaat bezoeken.

Dolfijnenshow

Om twee uur was het tijd voor de volgende show: een dolfijnenshow in het whale & dolphin theater. Naast dolfijnen traden er ook acrobaten op en vlogen er zo nu en dan papegaaien en vogeltjes in het rond. Voor deze show hadden we al even bij de Dolphin Cove gekeken, daar kan je door een glazen wand de dolfijnen onderwater bekijken. Na de show zijn we bij de manatees (zeekoeien) gaan kijken en is Jeroen in de achtbaan Kraken geweest. Er was namelijk nog wat tijd voordat de derde show die we wilden bekijken begon en er bleek nauwelijks wachttijd te zijn bij de achtbaan, die na afloop werd omschreven als 'zoiets al de python, maar dan wat heftiger'.

De laatste show die we hierna dus bekeken was de show in het Sea Lion & Otter Stadium. Gelukkig waren we ruim voor aanvang binnen en hadden we een plekje op de tribune gevonden. Dit omdat er vanaf een kwartier voor aanvang van de show een clown de mensen naar binnen loodste en dan achter hun rug om grappen maakte over hun loopje, uiterlijk, borsten etc. Dat deed-ie best heel grappig en zo is een kwartiertje wachten ook snel voorbij. De show zelf was een toneelstukje van hele slechte acteurs met in hun kielzog een zeeleeuw die bijna alles imiteerde. En dat was dan best wel weer grappig.

Nadat Jeroen nog een keer in Kraken was geweest en we nog wat gedronken hebben verlieten we om kwart voor vijf het park, haalden we nog wat boodschappen en waren we om iets voor half zes weer 'thuis'. Er waren best wat wolken, maar toch was het nog lekker warm waardoor we een duik in het zwembad nog goed konden gebruiken. Ook stookte Jeroen de BBQ weer op en aten we terwijl we de zon in de verte de lucht weer rood zagen kleuren. Daarna hebben we nog tot laat aan het zwembad gezeten.

Related Articles

St. Augustine - Ocala

Sanford - St. Augstine

De Lier - Sanford

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates