Kissimmee – Celebration – downtown Orlando – Kissimmee

Afgelegd aantal km: 107 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 28 graden Weersgesteldheid: zonnig, met wat bewolking
Gespot wildlife: Hagedissen, eekhoorns, roofvogels, vlinders

Vanmorgen zijn we na een prima ontbijtje even naar Celebration geweest. Volgens de reisgids zou dat een dorpje zijn dat door Disney als jaren vijftig stadje was nagebouwd. Eenmaal in Celebration konden we daar niet veel van terugzien, maar het is wel een leuk, mooi plaatsje ten zuiden van Disney / Kissimmee. Na wat rondgewandeld te hebben door het centrumpje van Celebration reden we weer terug richting Kissimmee. Daar hebben we bij een outlet vlakbij ons stulpje nog even geshopt en 's middags hebben we lekker in/aan het zwembad gelegen. Er was redelijk wat bewolking, dus zo nu en dan geen directe zon. Maar dat is op zich helemaal niet erg.

Aan het eind van de middag, even over half zes, vertrokken we naar downtown Orlando om naar de Amway Arena te gaan. Daar gingen we de NBA-playoff wedstrijd tussen de Orlando Magic en de Philadelphia 76-ers bezoeken. Ondanks het tijdstip (middagspits) reed het heel goed aan zonder files. De parkeergarage was al vol, dus planten we onze auto even verderop op een stukje privé grond dat door de Salvation Army (leger des heils) voor 10 dollar werd verhuurd en plaats bood aan een stuk of 30 auto's. Dat scheelde in ieder geval een heel stuk lopen en sponsorden we ook nog iets goeds.

Bij de Amway Arena moesten we onze kaartjes eerst even ophalen bij de boxoffice. Dat ging vrij vlot en een uurtje voor aanvang van de wedstrijd hadden we onze plaatsen al bereikt, maar er waren nog weinig stoelen bezet. Bijna iedereen die al binnen was hield zich op in de rondgang om de tribunes om de diverse versnaperingen te consumeren. Aangezien het eten er voor de wedstrijd bij was ingeschoten hebben we zelf ook wat gehaald. Bij de entree van de arena kregen we overigens allebei een aanmoedigingsbord met de tekst 'Go Magic', een programmaboekje en twee opblaasbare langwerpige ballonnen. Die moest je hard opblazen en daarmee kon je aardig wat herrie maken als je ze tegen elkaar aan sloeg. Op iedere stoel lag een gesponsord t-shirt. Eén kant van het stadion had witte t-shirts (wij) en aan de andere kant lagen blauwe t-shirts. Voor aanvang van de wedstrijd was het de bedoeling dat je dat t-shirt aandeed zodat het stadion wit-blauw zou kleuren. Zo niet, dan kwam je op het grote scherm en werd de spot pas weer van je afgehaald als je je t-shirt had aangetrokken. Daarnaast was er nog meer 'entertainment' op en rond het veld, waardoor het wachten vrij snel ging.

{flv pbgcolor="#FFA500" pfgcolor="white"}florida2009/orlandomagic{/flv}
Spelmoment Orlando Magic vs Philadelphia 76-ers

De wedstrijd begon stroef voor de Magic, al snel stonden het 0-6. Maar de eerste periode werd met een 21-20 voorsprong afgesloten. Grote man (letterlijk ook) aan de Magic kant was nummer 12, Dwight Howard. In de volgende twee periodes bouwde de Magic de voorsprong licht uit, waardoor de vierde periode eigenlijk alleen maar het handhaven van de voorsprong betekende. En dat lukte ook, want uiteindelijk wonnen de Orlando Magic met 91-78. Hierdoor werd de stand in de playoffs 3-2 in een best of seven serie.

Wij zaten trouwens op de tweede ring in het stadion met plaatsen vlak naast het gangpad. Aangezien we diverse (zeg maar flink veel) personen wel tig keer de trap op en af hebben zien lopen, drank en voer meesjouwend, vraag ik me af of een groot deel van het publiek überhaupt de uitslag kon vertellen na afloop van de wedstrijd. Het leek voor velen meer op een bekijken en bekeken worden gelegenheid. Het randgebeuren (cheerleaders, de mascotte, de halftime show, t-shirts vangen die met een catapult in het publiek werden geschoten, op het scherm proberen te komen als de mobiele camera in het vak was etc) leek de meesten meer te boeien, dan de wedstrijd zelf.

De terugweg verliep ook weer gladjes, uiteraard ging het vrij stapvoets het parkeerterreintje af, maar op de direct naastgelegen snelweg kon weer lekker worden doorgereden. Even voor elven waren we weer terug in Kissimmee.

Related Articles

St. Augustine - Ocala

Sanford - St. Augstine

De Lier - Sanford

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates