Afgelegd aantal km: veel Gevlogen door: BMI en Air Canada
Gemiddelde temperatuur: 19 graden Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: eekhoorn

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

’s Ochtends rond kwart over zes werd met twee auto’s afgereisd naar Schiphol. Daar eenmaal gearriveerd (files vielen mee) werd er ingecheckt voor de vlucht naar Londen Heathrow met luchtvaartmaatschappij BMI. Na een bakkie en wat rondlopen, konden we, precies op schema, aan het eerste gedeelte van de reis beginnen. Na 40 minuten arriveerden we in Londen. De bagage was doorgelabeld dus daar hadden we gelukkig geen omkijken naar. Konden wij onze tijd besteden aan een ontbijtje en zo. Na zo’n 3 uur konden we gaan inchecken voor de vlucht met Air Canada naar Vancouver.

Daar moesten we nog wel eerst diverse kledingstukken uittrekken vóór we door de douane mochten. Door een niet vermelde wijziging zouden we in eerste instantie niet naast elkaar zitten maar gelukkig was een Canadees zo vriendelijk om te ruilen van plaats. En toen kon de vlucht van bijna 10 uur gaan beginnen. Door wat leesmateriaal, eten, drinken en een eigen tv-schermpje met diverse films, muziek en tv-programma’s, was de tijd, met wat slapen door sommigen van ons, best door te komen.

We arriveerden rond half vier plaatselijke tijd in Vancouver en zijn met een busje van de vluchthaven naar ons hotel gebracht. Daar hebben we eerst een stukje, heerlijk in het zonnetje, gelopen om de benen te strekken en daarna hebben we op een terrasje wat gedronken. Toen het buiten wat te fris werd, zijn we binnen verder gegaan en hebben hier later ook wat gegeten. Inmiddels werden we allemaal toch wel een beetje moe. We waren tenslotte als zo’n 23 uur in touw dus zo vreemd was dat niet. Tegen half negen waren we weer op de kamers waar wij nog snel het stukje van vandaag hebben geschreven en de foto’s hebben benoemd. Rond half 10 vielen bij ons toch ook de ogen dicht.

Actuele tijd

Vancouver

zoeken