Dag 20: Osoyoos - Princeton

Afgelegd aantal km: 142 Gereden door: Frank
Gemiddelde temperatuur: 20 Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: 4 California Quails (vogeltje met kuif), black beetle, eekhoorn, 5 berggeiten, 3 Big Horn Sheeps, 26 canadese ganzen, 3 herten en een Blue Jay

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Eerst even terug naar gisteravond. Omdat we op een luxe camping stonden was er ook een overdekt zwembad met hot tub aanwezig. Daar hebben Ingrid en Jeroen dan ook maar even gebruik van gemaakt.
Toen we vanmorgen wakker werden en de camperdeur opende, bleek dat alle wolken en de wind weg waren en er een strak blauwe lucht te zien was. Dat was nog eens een aangename verrassing. Gisteren wilden we persé aan het meer staan en kregen we een plaats waar geen picknick tafel bij was. Vonden we toen geen probleem omdat we toch niet buiten zouden eten. Daarom vanmorgen maar één van de vele vrij picknicktafels (in het zonnetje) opgezocht om aan te ontbijten. Daarna vertrokken naar het iets verderop gelegen Nk’Mip Desert Cultural Centre. Dat was een soort openlucht museum over de oude indiaanse (of ‘First Nations’ zoals ze dat hier noemen) cultuur. Dit was best grappig en leerzaam bovendien.
Vervolgens zijn we naar de andere kant van het Osoyoos meer gereden, naar Haynes Point Provincial Park. Daar hebben we een korte trail gelopen – de Wetlands trail – waarna we onze weg westelijk vervolgden over highway 3. Al na een paar kilometer buiten Osoyoos kwamen we langs Spotted Lake. Dit is een voor indianen heilige plaats in verband met de verschillende helende krachten die ieder van de 365 afzonderlijke ringen in het meer blijken te hebben.

 

Daarna reden we verder door naar Keremeos, waar rondom ook weer enorm veel fruitteelt te zien valt. We zijn bij één van de fruitwinkeltjes van een fruitteler gestopt om wat vers fruit ‘voor weinig’ in te slaan. Bij het stalletje hebben we de weg gevraagd naar de VVV en de enthousiaste dame bij de VVV kon ons de weg vertellen naar dé attractie van Keremeos, de Grist Mill, en wist voor ons een parkje waar we konden gaan picknicken. Eerst moesten we daarvoor de supermarkt bezoeken om wat te picknicken te scoren en hebben we bij de liquor store direct de drankvoorraad aangevuld.
Eenmaal bij de Grist Mill bleek die gesloten te zijn, maar de mevrouw van de VVV had al gezegd dat we dat wel door de tuinen mochten lopen naar de Grist Mill. Dat deden we dan ook en na de diverse foto’s gingen we terug naar Keremeos om de picknickplaats te zoeken. Dat was vrij eenvoudig te vinden, want zo groot is het plaatsje nou ook weer niet.
Na de lunch in het parkje gingen we op weg naar een 100 jaar oude houten rode brug. Veel meer dan er overheen rijden was daar niet bij. Wel zagen we vlak ervoor nog een aantal berggeiten aan de kant van de weg grazen.
Daarna verlieten we Keremeos toch echt en zetten we koers naar Princeton. Ongeveer halverwege moest de camper vol in de remmen omdat we in het land naast de weg drie Big Horn Sheeps zagen lopen. En die hadden we deze vakantie nog niet gezien, ondanks de diverse waarschuwingsborden die we voor de beesten hadden zien staan.

Eenmaal in Princeton werd de uitgekozen camping bezocht, Princeton Castle Resort. Dit bleek een heel aparte camping te zijn. Het huis van de eigenaar heeft veel weg van een kasteel en in de tuin voor het huis staan ook aan beide zijde beelden. Bij de receptie werd gevraagd of we de plekken eerst wilden zien en dat wilden we wel. Toen we daarna wilden gaan lopen werden we teruggeroepen omdat het best een eindje lopen zou zijn. Eenmaal in de camper op weg naar de campground zagen we diverse ruïnes, diverse mooie cabins en een heus wedding altaar. Verderop en hogerop gelegen was de campground. Die werd al snel goedgekeurd omdat het er prima uitzag en we zowaar de enige camper bleken te zijn. Er was nog wel één gast in een cabin, maar voor de rest hadden we het rijk voor ons alleen. We hadden genoeg firepits tot onze beschikking, dus in één firepit werd een kampvuur opgestookt (de beste tot nu toe) en in een andere de bbq. Later op de avond werden er nog een paar hertjes op de camping gespot.

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates