Afgelegd aantal km: 125 Gereden door: Frank
Gemiddelde temperatuur: 20 Weersgesteldheid: 's morgens bewolkt, 's middag zonnig
Gespot wildlife: één bald eagle

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

We stonden in een provinciaal park, dat betekent geen stroom- en wateraansluiting dus moesten we douchen in de camper. Gelukkig waren er wel normale wc’s op het park aanwezig en hoefden we niet op een pit te gaan zitten. Na de heldere, met sterren bezaaide nacht was het vanmorgen helaas toch weer bewolkt. Ondanks dat werd er toch weer buiten ontbeten en vertrokken we rond kwart over negen van de campground. Na Lytton weer gepasseerd te hebben, via een kronkelige weg door de bergen met de Fraser River naast/onder ons, zijn we even gestopt bij Siska (Indian Land). We wilden een foto maken van twee bruggen die daar achter lagen maar na een eindje gelopen te hebben door hoog gras en langs vervallen of zelfs ingestorte huisjes, hadden we nog geen zicht op de bruggen dus zijn we de camper weer ingestapt om even later weer aan de kant van de weg te stoppen en nu wel goed zicht op de bruggen te hebben. Bij een later viewpoint zagen we heel ver onder ons een stipje wat, na alle zoom uit de camera gehaald te hebben, een bald eagle bleek te zijn. Zo is dat bewijs dan toch nog geleverd! Rond half 11 kwamen we aan bij Hell’s Gate. Hier is de Fraser River op z’n smalst en meer dan 800 miljoen liter water per minuut raast hier door een 33 meter smalle kloof. Met een airtram (gondeltje) daalden we vanaf de weg af naar de overkant. Hier hebben we wat rondgekeken en een bakkie gedaan (dit keer niet met een burger). Ook zijn we over de daar aangelegde brug over de Fraser River gelopen. Vanaf deze brug was het uitzicht op de zich voortstuwende rivier goed zicht- en hoorbaar.

 

Nadat we weer met het gondeltje terug waren gebracht, vervolgden we onze weg weer over de slingerweg. Deze weg ging ook door diverse tunnels, zoals de China Bar tunnel, de Hell’s gate tunnel en de Alexandra tunnel om uit te komen bij Alexandra Bridge. Hier hebben we een korte trail gelopen naar de brug en hadden we een mooi uitzicht op de inmiddels rustig geworden Fraser River. Onderweg naar Hope kwamen we ook nog door Yale. Dit was vroeger een belangrijke plaats in de route naar het noorden maar tegenwoordig is het niet meer dan een paar oude huizen en een kerk en dus kwamen we daarvoor niet eens uit de camper. Om kwart over één kwamen we aan in Hope waar we eerst even naar de VVV gingen voor informatie over onder ander de campgrounds in Hope en omgeving.

Vervolgens besloten we om de Mount Hope trail te gaan lopen, een wandeling van 4 kilometer naar het Mount Hope uitzichtpunt. In de folder stond dat het een steep (steile) trail zou zijn met een stijging van 500 meter. Aangezien we al heel wat trails hadden gedaan lieten we ons hierdoor niet afschrikken en begonnen we vol goede moed aan de wandeling. En die was al vanaf het begin steil. Op een gegeven moment, ongeveer op een kwart, haakten de dames toch af en gingen zij terug naar beneden om heerlijk in het zonnetje bij de camper te gaan zitten. De heren hebben het wel helemaal tot de top volgehouden en dat was behoorlijk zwaar, gezien het zweet dat bij terugkomst, na zo’n twee uur, van hun hoofden gutste. Achteraf bleek er in de folder te staan dat de trail drie uur zou duren dus de heren hebben met hun tijd zeker een topprestatie geleverd! Na nog een klein stukje te hebben gereden kwamen we op de door ons uitgezochte camping voor deze nacht aan. Helaas lag ons plekje niet meer in de zon, aangezien de camping tussen twee bergketens ligt. Na wat te hebben gedronken werd het kampvuur, waarschijnlijk voor de laatste keer, weer aangestoken. Dus alles wat brandbaar was ging erop, inclusief plakkerige marshmellows. Zelfs de Canadese buurman (met een Nederlandse vader) kwam nog wat oud papier brengen.

Actuele tijd

Vancouver

zoeken