Afgelegd aantal km: best wat Vervoer via: Bus, Skytrain, Seabus, kabelbaan, benenwagen 
Gemiddelde temperatuur: 25 Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: Twee grizzlyberen

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Redelijk vroeg uit de veren. Voor dag 1 bezoek aan de metropool Vancouver. Vancouver heeft op dit moment ongeveer 1,7 miljoen inwoners. De weersverwachting is uitgekomen: bij het ontwaken is de hemel al strakblauw en naar verluidt zal de temperatuur de komende dagen oplopen tot ca. 28 graden!
Na het ontbijt is er nog een wasje gedraaid voor we met de bus richting Lougheed Station gaan. Vanaf dit punt gaan we met de Skytrain richting downtown Vancouver om aan het Waterfront weer uit te stappen. In de Skytrain wordt al snel duidelijk waarom Vancouver ook wel Hongcouver genoemd wordt. Het merendeel van de passagiers is van Aziatische afkomst.
Gelijk is bij het uitstappen de eerste bezienswaardigheid. Namelijk de vijf zeilen van de Canada Place. Het dak bestaat uit kunststof stroken in de vorm van een tent. Daardoor is er geen steunpilaar te vinden. Langs Canada Place loopt een wandelpromenade en is er prachtig uitzicht op de stad en op North Vancouver en Stanley Park. Tevens ligt er aan de kade een reusachtig cruiseschip voor anker (misschien iets voor als we oud zijn?).
Hierna wandelen we door Gastown. Dat is de oudste wijk van Vancouver, waar gerestaureerde pak- en woonhuizen van de Victoriaanse periode staan. Ook staat er de Steam Clock, die wordt aangedreven door het stedelijk stoomnet en elk uur de klokken van de Westminster nabootst. Na wat giftshops, gaan we met de Seabus (een soort van catamaran) in 25 minuten naar Lonsdale Quay. Daar vandaan gaan we weer verder met de bus naar de voet van de Grouse Mountain. De kabelbaan brengt ons daarna naar de top van de berg op 1200m hoogte. Omdat het weer meezit (helderder dan dit kun je het niet krijgen), kijken we uit op de delta van de Fraser River en de besneeuwde top van de Mount Baker in de VS. Als we naar beneden kijken, zien we tussen de Inlet en de English Bay de torens van glas en metaal in de zon schitteren. Uiteraard wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. En voor een exorbitant hoog bedrag worden drank en broodjes gekocht. Ach, we zijn op vakantie en de locatie mag er zijn op een doorsneezondag!!

 

Daarna zien we in dit park ook nog twee Grizzlyberen in hun habitat en zijn we getuige van een Lumberjack show (typisch Amerikaans). De terugweg verloopt soepel en in Lonsdale Quay genieten we in de zon van een overheerlijk ijsje en het panoramisch uitzicht op Vancouver. Vervolgens weer met de Seabus terug naar het vasteland om de dag te vervolgen middels de Seawall-walk. Deze loopt langs het water en de haven. Hierna lopen we direct door naar Robson Street. Het absolute hart van Vancouver met z’n souvenirwinkels, elegante boetiekjes en restaurants. Het credo luidt hier ‘zien -en vooral- gezien worden’. In een Aziatische coffeeshop drinken we een welverdiend pilsje, waarna we op zoek gaan naar een geschikt restaurant. Want ja, trek hebben we inmiddels. We lopen alvast terug richting Waterfront om dan later Vancouver by night te aanschouwen en daar de Skytrain weer te nemen. Al vrij snel komen we langs Steakhouse The Keg en besluiten we hier te dineren (en uit te rusten). Na het eten, het is inmiddels al even donker, lopen we nog langs de promenade van Canada Place. Daar hebben we nogmaals uitzicht op de haven en omstreken.

Daarna stappen we weer in de Skytrain richting Burnaby RV-park. Het is in de Skytrain vooral druk met de al eerder genoemde Aziaten. Maar een half uur later komen we aan op het perron van University; één halte verder dan Lougheed Station. Aangezien de bus zojuist vanaf Lougheed is vertrokken, blijven we één stop zitten om vanaf daar terug te lopen. De wandeling gaat in het donker, met een slechte omschrijving, deels langs de snelweg en via een sterk hellend talud. Moe, maar zeker voldaan, arriveren we bij de camper om daar eerst de foto’s nog uit te zoeken en de weblogtekst te schrijven voor we de slaap vatten voor de laatste nacht in de camper.
Morgen wordt de camper weer ingeleverd bij Cruise Canada en nemen we voor één nacht intrek in het Best Western Hotel downtown.
Tot morgen, voor dag 2 in Vancouver.

Actuele tijd

Vancouver

zoeken