Gereden: 151 mijlen / 242 kilometer (Jeroen)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

We hadden geen wekker gezet maar werden toch rond 7 uur wakker. Aangezien we de ochtendspits zoveel mogelijk wilden vermijden, hebben we rustig aan gedaan. Na het geweldige ontbijt, deze keer koffie/thee met maar één muffin, zijn we rond negen uur bij het hotel vertrokken. Tot onze verrassing bleek het vanmorgen bewolkt/mistig te zijn. Dat hadden we zeker niet verwacht na het stralende weer van gisteren.
Allereerst zijn we door het slingerende gedeelte van Lombard Street gereden. Daarna zijn we door de straten van San Francisco gaan rijden. We hebben stukjes van de 49 Mile Scenic Drive gereden maar omdat de route nogal slecht staat aangegeven, hebben we het grootste gedeelte zelf bepaald. Uiteindelijk kwamen zo we in het Golden Gate Park uit. Hier hebben we wat rondgelopen in de Botanische tuin. Het viel daarbij niet mee om alle watersproeiers te ontwijken. Na nog wat rondgereden te hebben in het park, kwamen we rond twaalf uur langs een winkelcentrum en aangezien we vanwege het ‘flinke’ ontbijt wel trek hadden, zijn we daar wat gaan eten bij Arby‘s.


Even over half één zagen we dan eindelijk de Pacific Ocean weer en hebben we onze weg via de kustweg, highway 1 ofwel de Cabrillo Highway, vervolgd. We zijn bij een paar baaitjes gestopt om even over het strand te lopen. Onderweg was het afwisselend bewolkt en zonnig maar door de wind bleef het de meeste tijd wel wat fris. Bij de Pigeon Point Light House zijn we wat langer gestopt. Na het maken van diverse foto’s van de vuurtoren zagen we ineens een paar koppies van zeehondjes in het water. Helaas was de zee nogal wild en dus waren ze moeilijk op de foto te krijgen.


Daarna zijn we doorgereden naar Monterey. In het boekje met kortingscouponnen stonden diverse motels in Monterey. Aangezien Super 8 ons eerder goed was bevallen, besloten we daar heen te gaan. Daar kwamen we om vijf uur aan en na de spullen uit de auto te hebben gehaald, zijn we Old Monterey ingegaan. Daar bleek de wekelijkse dinsdagmarkt te zijn. Er werd voornamelijk groente en fruit van eigen land verkocht. Via de markt kwamen we in de haven van Old Monterey uit. Daar bleek ook een Fishermans Wharf te zijn, compleet met zeeleeuwen. Na daar wat rondgekeken, gefotografeerd en gefilmd te hebben, zijn we naar een groot winkelcentrum vlakbij het motel gegaan. Hier hebben we bij Boadies American Grill gegeten. We moesten bij de counter bestellen en gelijk afrekenen, kregen een beker mee om zelf de frisdrank in te schenken en een soort mobiele telefoon. Deze ging trillen en knipperen toen het eten klaar was en we het bij de counter konden ophalen. Rond half 9 waren we weer in onze motelkamer en konden we beginnen aan het gebruikelijke bekijken en uitzoeken van de foto’s en het maken van het verslag.

Actuele tijd

Los Angeles

Menu Zuid-West USA

zoeken