Gereden: 124 mijlen / 198 kilometer (Ingrid)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Vanmorgen uitgeslapen tot half acht en ontbeten in het hotel. Niet super uitgebreid, maar er was koffie, jus d’orange en bagels. Het was weer erg bewolkt, maar de temperatuur was goed. Na het ontbijt zijn we naar de kust bij Monterey gereden en langs de Cannery Row. Dat is de plaats waar ze vroeger sardientjes inblikten, maar tegenwoordig zijn de meeste fabrieken omgebouwd tot hotel.
Na Monterey kwamen we langs de kust bij Pacific Grove. In dit plaatsje staan hele mooie, leuke houten huizen langs de kustweg. De kust is erg rotsachtig maar die rotsen zijn juist ideaal voor de zeehonden om lekker op uit te rusten en op te warmen. We zagen er dan ook genoeg liggen tijdens een wandeling langs de kustweg.
Na verder langs de kust te hebben gereden kwamen we bij de 17 Mile Drive. Dat is een rit verder langs de kust, maar dan tussen diverse golfbanen en super de luxe huizen in. Allemaal privé terrein, daarom moesten we ook toegang betalen om daar te mogen rijden.

De 17 Mile Drive loopt al slingerend tussen de kust en de golfbanen in. Echt superbanen, ik kijk al uit naar m’n GVB. Alleen jammer dat het allemaal banen zijn voor ‘members only’. Langs de route zijn er weer de nodige view points en bij de meeste daarvan zijn we ook even gestopt. Halverwege kwam ook de zon door en toen werd het direct warm. De hele dikke huizen die langs de route staan zijn trouwens vrijwel allemaal flink afgeschermd door hoge schuttingen of hekken. Uiteindelijk kwamen we langs de golfclub Pebble Beach en daar was ook een benzinestation. Niet dat wij wat nodig hadden, maar het viel op dat er nergens een bord met de prijs per gallon te vinden was (zal degenen die er tanken ook niet boeien), er alleen echt hele dikke auto’s van fossiele Amerikanen stonden en dat je ramen werden gewassen.
Rond half één reden we weer de doorgaande weg op richting het zuiden via de highway 1. Onderweg zijn we daar weer bij de diverse uitkijkpunten gestopt. Onderweg bij Big Sur kwamen we in de ‘file’, dat duurde maar een minuut of 5 want er was maar één rijbaan beschikbaar ivm wegwerkzaamheden. De weg loopt trouwens vanaf de Monterey Peninsula, dus na Carmel, niet meer laag langs de zee maar slingert hoger in de bergen. Hierdoor konden we onderweg helaas nergens een strandje bereiken. Nou waren die er ook niet heel veel, want het merendeel is rotskust.
Bij het gehucht Gorda hebben we uiteindelijk rond vieren wat gegeten, de hotdog was erg welkom na het toch wat beperkte ontbijt. Vlak na deze onderbreking spotten we bij een uitzichtpunt ineens een walvis vlak voor de kust. Je zag er niet heel veel van, maar zo nu en dan zag je een vin boven water komen en een hoop water opspetteren. Vlak voor San Simeon hebben we nog een stop gemaakt bij een aantal Elephant Seals die heerlijk op het strand in het zonnetje lagen.


Bij San Simeon namen we de afslag naar Hearst Castle. Bij aankomst in het Visitor Center bleek echter dat er vandaag geen rondleidingen meer worden gegeven. Wel kregen we nog diverse tips voor overnachtingen in de buurt. Bij één van die tips, de Sea Breeze Inn in San Simeon, zijn we gaan informeren naar een kamer. Hier hadden we dan ook een kortingscoupon van. Voor de prijs die op de coupon stond konden we een beperkte kamer krijgen, maar voor iets meer hadden we een goede kamer met uitzicht op de pacific ocean. Een ruime kamer met creatief gesponste wanden (een kind van vier kan het niet beter).
Na het inchecken en de spullen op de kamer gezet te hebben, hebben we een strandwandeling gemaakt. Daarna zijn we op zoek gegaan naar een eetgelegenheid. Er waren al vanwege het laag seizoen enkele restaurants gesloten, maar uiteindelijk konden we terecht bij de Pacific Blue Bar & Grill. Hier was het ook al laagseizoen, want de steak die ik in eerste instantie wilde bestellen was er niet en ook de gewenste wijn van Ingrid was niet meer voorradig. Gelukkig was er voor beiden een goed alternatief en hebben we lekker gegeten.
Na het diner hebben we nog de zon in de zee zien zakken en zijn vervolgens naar de motelkamer gegaan. Hier weer de gebruikelijke activiteiten zoals foto’s bekeken en verslagje gemaakt. En nu weer bijtijds naar bed omdat we morgenochtend vroeg bij Hearst Castle willen zijn.

Actuele tijd

Los Angeles

Menu Zuid-West USA

zoeken