Gereden: 0 mijlen / 0 kilometer

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Vanmorgen hebben we uitgeslapen tot een uur of acht. Het ‘ontbijt’: koffie, jus, een muffin en een danish cherry koek, hebben we in het zonnetje bij het zwembad genuttigd. Rond negen uur zijn we naar het metrostation Sunset/Vermont gelopen. Dat ligt maar zo’n 200 meter van het motel. Daar hebben we een metrodagkaart voor 3 dollar p.p. gekocht. Met die kaart mag je ook gebruik maken van alle bussen in Los Angeles, bleek later bij navraag bij het Visitor Center. Bij de derde halte van de rode metrolijn, Hollywood Highland, zijn we uitgestapt. Hier kwamen we bij het Kodak Theatre boven de grond, midden in de Walk of Fame. We hebben een tijdje gezocht naar de sterren van Journey en Motley Crue want die wilde Jeroen graag zien. We wisten niet precies waar ze lagen, alleen dat ze vlak bij elkaar moeten liggen. Daarom hebben we in een winkeltje een kaart gekocht waar alle sterren op staan. Helaas bleken deze twee er niet op te staan. We hadden het al bijna opgegeven en wilden op internet op gaan zoeken waar we ze zouden kunnen vinden, toen we ze ineens zagen.
Daarna zijn we richting het Chinese Theatre gelopen, omdat we een tour langs de huizen van filmsterren wilden doen. Deze tour zou 37 dollar kosten en we hadden een kortingscoupon van zes dollar. Maar vlak voor het Theatre werden we aangesproken door iemand van Starline Tours die ons de tour aanbood voor 20 dollar p.p.. We moesten even een kwartiertje wachten totdat de tour begon, dus hebben we de tijd gedood door bij Chinese Theatre allemaal rondlopende, verkleedde look-a-likes van o.a. Charlie Chaplin, Elvis, Gene Simmons, Spiderman, Spongebob etc. te bekijken.

Om kwart over elf gingen we met een busje met tien personen op weg. We kwamen in Beverly Hills en Bel Air langs huizen van o.a. Dr. Phil, Peter Falk, Nicolas Cage, Madonna, Tom Cruise, Rod Stewart, Aaron Spelling, de Osbournes en diverse voor ons onbekende sterren. Van sommige huizen, zoals dat van Madonna en Tom Cruise is alleen de toegangspoort zichtbaar dus heeft het weinig zin om daar foto’s van te maken. Na het bezichtigen van de huizen zijn we nog over de Sunset Strip gereden, langs diverse bekende clubs en over Rodeo Drive, met alle dure winkels. Na twee uur was de tour afgelopen en zijn we met de bus naar de Sunset Strip gegaan. Na het fotograferen van diverse rockclubs, zoals de Whisky-a-Go-Go, wilden we gaan lunchen bij de Rainbow Bar and Grill maar deze bleek pas om vijf uur open te gaan. Toen zijn we maar een eindje verderop bij JAXX naar binnen gegaan. Volgens de menukaart kon je hier ’food that rocks’ krijgen en we hebben een yada-yada-yada pizza voor twee besteld. Dat was een flink maar zeker lekker maal.


Na nog wat op Sunset Boulevard rondgekeken te hebben, hebben we de metro naar het motel genomen. In een winkelcentrum vlak bij het motel hebben we een cheesecake en wat andere boodschappen gekocht. In de kamer hebben we de cheesecake met een bakkie opgepeuzeld. We hebben verder wat voorbereidingen voor ons vertrek (boeken motel bij LAX) en het inleveren van de auto (leegruimen) getroffen. De auto moeten we morgen namelijk om 12:00 uur weer inleveren.

Actuele tijd

Los Angeles

Menu Zuid-West USA

zoeken