Gereden: 25 mijlen / 40 kilometer (Jeroen)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

We werden om een uur of 8 wakker. Na het wederom enorme ontbijt van een bakje koffie, een koek en een muffin hebben we de auto ingeladen en zijn we op pad gegaan om de auto in te gaan leveren. Omdat het zondagochtend was was het erg rustig op de weg. Het inleveren van de auto moest weer gebeuren in de buurt van het vliegveld. We zaten vlak bij de grote weg, maar we besloten om via een toeristische route richting het vliegveld te gaan. Als eerste ging de route over een nagenoeg uitgestorven Sunset Boulevard. Na de Sunset Strip zijn we afgeslagen en Beverly Hills ingereden, net als gisteren met de Starline tour naar de huizen van de sterren. We vonden zowaar weer de weg naar de huizen van o.a. de Osbournes en Tom Cruise. Bij beide was het er doodstil, alleen het paparazzi gehalte bij het huis van Tom Cruise was een stuk lager. Gisteren zagen we een auto of twaalf bij de ingang van het huis staan met in iedere auto één of twee paparazzi’s, nu maar twee auto’s.
Na nog wat rondgereden te hebben door Beverly Hills en Bel Air kwamen we uiteindelijk weer op Sunset Boulevard uit. Het laatste stuk naar het vliegveld legden we af over de grote weg. Na de afslag naar LAX stonden er gelukkig borden die ons leidden naar de Rental cars return. Maar voordat we daar naar toe gingen checkten we eerst nog in bij de Travelodge LAX. Inderdaad hetzelfde motel waar we de eerste nacht van de vakantie in hadden overnacht. De kamer hadden we gisteravond via internet al geboekt. Na het inchecken en de koffers afgegeven te hebben zijn we de auto gaan aftanken en inleveren. We hadden bij het ophalen van de auto niet gezien dat er twee deukjes in de deuren aan de bestuurderskant zaten. Gelukkig liepen ze bij het inleveren van de auto net zo globaal om de auto om ‘m te inspecteren als dat wij drie weken geleden hadden gedaan. Dat moet ook wel want het gaat er echt aan de lopende band. Wij hadden een aantal auto’s voor ons met inleveren en na ons waren er inmiddels ook al weer de nodige auto’s gearriveerd. Via een shuttlebus van de autoverhuurder kwamen we weer terug bij het airporthotel. Ondanks de drukte bij het inleveren waren wij de enige twee die van deze shuttlebus gebruik maakte.
In het hotel bleek onze kamer inmiddels schoongemaakt en konden we onze kamer in. Het was inmiddels al over elven en onze vlucht vertrekt pas morgenochtend om 6:30 uur. Na even bekeken te hebben wat we de rest van de dag nog konden gaan doen besloten we om per metro naar downtown LA te gaan. Dat betekende eerst zo’n anderhalve mijl lopen. Halverwege bleek het ineens wat te gaan regenen. Gelukkig konden we bij een gebouwtje schuilen. We liepen echter precies onder de aanvliegroute van de landingsbaan van LAX door. In de tijd dat we stonden te schuilen kwamen er dan ook de nodige vliegtuigen heel laag over.
Gelukkig werd het na een paar minuten weer droog en vervolgden we onze weg naar het metrostation. Met de metro kwamen we na zo’n zestien haltes en één keer overstappen in downtown LA. Dat was op deze zondagochtend erg uitgestorven. Maar na wat rondgelopen te hebben kwamen we uit op het drukke Broadway. Het was erg redelijk druk en wij bleken één van de weinige blanken te zijn, de rest was van Mexicaanse afkomst. Toch wat rondgelopen, maar veel viel er niet te beleven. Ondertussen hadden we wel trek gekregen en zijn we op zoek gegaan naar een restaurantje. Dat viel niet mee, maar uiteindelijk kwamen we een Subway tegen. Na een broodje konden we er weer tegen en besloten we maar weer met de metro terug te gaan naar het motel. In de metro heb je wel een goed zicht op LA. Je zou verwachten dat een metro ondergronds rijdt, maar hierin LA niet. In Hollywood reed de metro trouwens wel ondergronds.
Alle huizen die je vanuit de metro ziet staan zijn vrijstaand maar vrij klein en aardig in verval. Hoogbouw in LA komt alleen in downtown voor. Het overstappen op de andere metrolijn gebeurt trouwens op een perron tussen de freeway in. Een enorme herrie dus van het aan beide kanten langsrazende snelwegverkeer. Rond vieren waren we weer terug bij het motel en zijn we even gaan plonzen in het zwembad. Niet heel erg lang, want ondanks dat het een heated pool zou moeten zijn was het water niet echt warm.


‘s Avonds zijn we voor de verandering maar weer eens bij de eettent gaan eten die het dichtst bij het motel ligt. Dat is hier het naastgelegen Denny’s. Verrassend genoeg waren we deze vakantie nog niet bij een Denny’s geweest, dus dat pikten we toch nog even mee. We dachten dat het een soort McDonalds zou zijn, maar het was meer een restaurant. Op zich hebben we prima zitten eten, het gaat allemaal wel in een sneltreinvaart. Het eten is er erg snel en nog voordat je klaar bent ligt de rekening al op de tafel. Na het diner zijn we terug gegaan naar de motelkamer en hebben we de koffers gepakt. Morgen moeten we erg vroeg op want om vier uur brengt de shuttlebus ons naar het vliegveld.

Actuele tijd

Los Angeles

Menu Zuid-West USA

zoeken