Gereden: 147 mijlen / 235 kilometer (Jeroen)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Gisteravond eindigde ons verslag op de luchthaven van Las Vegas. Maar er gebeurde die dag nog meer. Er werd namelijk netjes op tijd geboard voor de vlucht naar LA. Dat ging lekker snel want het vliegtuig was maar half vol. Helaas bleek toen dat de piloot spoorloos was! Tsja, zaten we dus dik drie kwartier in het vliegtuig te wachten tot-ie eindelijk kwam opdagen. Uiteindelijk waren we om half één in de hotelkamer van Travelodge LAX. Al met al zo’n 26 uur in touw geweest en dus heerlijk geslapen.

De volgende ochtend een beperkt ontbijtbuffetje genuttigd bij het zwembad van het hotel en daarna naar de autoverhuur vertrokken. We hadden een fullsize car geboekt maar uiteraard werd er nog gevraagd of we niet wilde upgraden naar een nog groter model. Dat deden we maar niet en dus kregen we een Ford Taurus toegewezen gekregen. Niks mis mee, groot genoeg alleen voor amerikaanse begrippen geen hele dikke auto. Ik had nog nooit in een automaat gereden, dus de eerste mijlen waren nog wat voorzichtig maar het went heel snel. We reden vanaf het autoverhuurbedrijf naar de oostkust naar Manhattan Beach. Het was nog wat licht bewolkt maar naar mate de dag verstreek werd het steeds zonniger met een graad of 26 (celsius).

Vanaf Manhattan Beach zijn we via de kustweg (die niet echt helemaal langs de kust loopt) afgezakt naar Redondo Beach. Daar hebben we wat rondgekeken waarna we weer verder zuidelijk reden richting Long Beach. In Long Beach een bezoek gebracht aan het schip de Queen Mary die daar afgemeerd ligt en in gebruik is als hotel en restaurant. Bij de Queen Mary ook de lunch genuttigd (hotdog). Even voor Long Beach start de Pacific Coast Highway. Bij die highway moet je je geen snelweg voorstellen, maar meerdere banen naast elkaar dwars door de stad. Met om de kilometer een stoplicht. Dat reed dus niet echt door. Na Long Beach reden we nog een tijd over die Pacific Coast Highway voordat we net onder LA via de Freeway 5 (dat is wel een vierbaans snelweg) naar San Diego door konden rijden.

In San Diego hebben zijn we naar de Old Town gereden. Het eerste hotel dat we bezochten had geen kamer meer, maar bij de Holiday Inn konden we wel terug. Wel wat prijzig, maar ja, het is zaterdagavond en we zitten midden in het gezellige Old Town. Na het inchecken hebben we gegeten bij de mexicaan.

Actuele tijd

Los Angeles

Menu Zuid-West USA

zoeken