Gereden: 202 mijlen / 323 kilometer (Jeroen)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Jeroen heeft gisteravond nog het verslag gemaakt, alhoewel onze ogen wel dichtvielen. Na heerlijk te hebben geslapen in het kingsize bed, hebben we ontbeten in het hotel. Dit was bij de prijs inbegrepen en gezien de flinke prijs van de kamer hebben we flink gebruik gemaakt van het uitgebreide ontbijt. Na het uitchecken zijn we via de haven van San Diego, waar we een stuk gelopen hebben, foto’s hebben gemaakt en hebben gefilmd, naar het Cabrillo National Park gegaan. 

Hier hebben we gelijk de nationale parkpas voor toegang tot de diverse andere nationale parken aangeschaft. In het park hebben we diverse foto’s gemaakt van het mooie uitzicht op San Diego en de Pacific Ocean. Na een bezoek aan een oude vuurtoren (van 1855) en een korte wandeling langs de rotsachtige kust hebben we onze reis vervolgd via de interstate 8, highway 79, highway 371 en highway 111 naar Palm Springs. Onderweg hebben we geluncht met een tuna sandwich en een of ander kokosdrankje (een beetje apart) onder een strak blauwe lucht (een graad of 30 met een lekker briesje) langs de weg.

Het was een hele mooie route met vele verschillende landschappen: bergen, rotsen, prairies. Het laatste stuk voor Palm Desert gaat slingerend vanaf de berg naar beneden. Vanaf de berg heb je een schitterend uitzicht op Palm Desert en Palm Springs. Dit is een soort van oase met o.a. weelderig aangelegde golfbanen in het woestijnlandschap. Via de highway 111, geflankeerd door vele palmbomen, komen we aan bij ons hotel: Caliente Tropics Resort. Dit hotel hebben we vanmorgen via internet geboekt dus hoefden we verder niet te zoeken.

De kamer ziet er keurig uit, met koffiezetapparaat, föhn, strijkijzer enz. Na het inchecken hebben we de foto’s van vandaag (73) bekeken en uitgezocht en het verslag gemaakt. Door het flinke ontbijt en de late lunch hadden we niet veel trek dus hebben we gedineerd met een appel en een banaan (over van het ontbijt) en wat zoutjes. Na nog een blokkie om te zijn gegaan en de route van morgen te hebben gepland, zijn we lekker gaan slapen. We hebben besloten om in het vervolg een stuk vroeger op te staan, zodat we eerder op pad kunnen. Hopelijk zijn we nu over onze jetlag heen.

Actuele tijd

Los Angeles

Menu Zuid-West USA

zoeken