Palmerston North - Wellington

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

De overnachtingplek blijkt bij het ontwaken nog beter dan gedacht, de reden een strak blauwe hemel geeft de plek nog meer kleur. Terwijl we bezig zijn met het gebruikelijke ochtend ritueel komt (toevallig) de waarschijnlijke eigenaar even naar z'n land kijken, niks geen problemen maar alleen een ochtendgroet, is in ons kikkerland wel anders. Op tijd dus koers gezet richting Wellington onze laatste bestemming op het Noordereiland in dit schitterende deel van het land. Onderweg is de eerste stop in Otaki, een echt ouderwets Maori dorp, even wat boodschappen doen en uiteraard genieten van de zon om na wat foto's weer verder op weg tegaan naar een mooie kustplaats genaamd Waikanae, deze (bad)plaats die veel gepensioneerden trekt (inderdaad duidelijk zichtbaar) is echt op & top echter één nadeeltje het strand is achtergebleven in ontwikkeling, bomen, takken en een soort van afvalhout vervuilen het strand! Echt doodzonde, op 6 km van het vasteland domineert het Kapiti Island een wildreservaat, dit verlicht weer enigszins de teleurstelling van het (vervuilde) strand. Op weg verder naar Wellington komen we in Paekakariki, althans een park genaamd het Queen Elisabeth Park, hier is het echt vertoeven in de natuur, rust, zandduinen en bossen. De handdoeken uit de auto en zonnen maar... heerlijk echt vakantiegevoel met in het achterhoofd de temperatuur in ons aller Holland. De laatste echte grote plaats voor Wellington, genaamd Porirua geeft ons de tijd om wat boodschappen te doen voor later op de dag wanneer we de overnachtingplaats hebben bereikt. In de supermarkt komen we op het idee om te gaan picknicken dus worden er extra broodjes, beleg en melk gekocht.


Het was goed uit te houden tijdens de picknick in het Redwood Park

Op zoek naar een geschikte picknick plaats komen we terecht in Redwood park, een park vernoemd naar het gelijknamige dorpje. Hier worden de broodjes e.d. genuttigd zodat we klaar zijn voor de grote stad: Wellington. Inderdaad zoals verwacht is Wellington een imposante stad aan de zuidkust van het Noordereiland. Via de duidelijke kaart komen we terecht op het 'Binnenhof' van Nieuw-Zeeland. Hier worden gelijk wat foto's genomen van het Parliament Building (nieuw) & het Old Governments Building. Gezien het feit dat de parkeermeter a raison $NZ 4 per uur doortikt =€ 2,50 wordt besloten morgen wanneer de hele dag in het teken van Wellington staat verder tegaan. Op weg naar het Holiday Park komen we nog wel langs het WestpacTrust Stadium, het grootste stadion van Nieuw-Zeeland dat plaats biedt aan meer dan 40.000 toeschouwers. Het is dan ook niet vreemd dat hier alle "grote" wedstrijden van Nieuw-Zeeland op sport gebied plaatsvinden.


Het Westpac Stadium in Wellington (speciaal voor Harry, onze stadion man)

Om 17.30 uur komen wel wat verkleurt aan op onze overnachtingplaats in Lower Hutt een klein plaatsje aan de noordkant van Wellington. Wat vroeger dan normaal, maar dit geeft ons de tijd om nog even extra te (na)genieten van de belevenissen op het Noordereiland, wat na morgen ingeruild wordt voor het Zuidereiland.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates