Wellington

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Na het ontwaken zijn we gaan douchen op de camping, dan kunnen we namelijk wat langer douchen omdat we in de camper zuinig moeten zijn met water. Na het ontbijt hebben we weer het gebruikelijke camping ritueel uitgevoerd (water tanken, vuil water lozen en wc legen) en zijn we op weg gegaan naar Wellington. Omdat de boot vanacht pas om 1:30 uur vertrekt hebben we dus nog een hele dag om de hoofdstad van Nieuw Zeeland te verkennen. We beginnen met een (bijzonder bochtige en steile) rit naar Mount Victoria, een heuvel aan de rand van de stad. Vanaf die heuvel heb je een heel mooi overzicht over de stad. Nadat de gebruikelijke plaatjes zijn geschoten hebben we de camper in de buurt van het centrum geparkeerd en zijn we te voet verder de stad in gegaan.


Uitzicht over Wellington vanaf Mount Victoria

Uiteraard begonnen we weer bij de Visitor Information Center om enkele ideeën op te doen en een plattegrondje van Wellington te arresteren. Maar voordat we daar aankwamen zagen we een museum (jawel) en aangezien de toegang gratis was zijn we daar even naar binnen gegaan. Na zo'n tien minuten stonden we weer buiten en we wisten meteen weer waarom een museum niks voor ons is. De 'schilderijen' die er hingen schijnen kunst te zijn. Ach, als een vier jarige zo tekent is het leuk, als een veertig jarige het doet heet het kunst. Althans, dat was onze conclusie. Aangezien er in Wellington een cable car is gingen we die zeker bezoeken, zeker omdat we in San Francisco ook al met zo'n cable car zijn meegeweest. De cable car in Wellington is er echter alleen nog maar als toeristische attractie en maar een paar honderd meter lang.


De cable car van Wellington met uitzicht op Welllington vanaf de andere kant van de stad

Bovenop de heuvel, die tegenover Mount Victoria aan de andere kant van de stad ligt, heb je ook weer een wijds uitzicht over Wellington en bevindt zich een botanische tuin. Na dit uitstapje weer verder door de stad gehobbeld, bakkie gedaan bij de Starbucks en een internetcafe bezocht om de site bij te werken. Naarmate de dag vorderde stak de wind steeds meer op waardoor sommige straten in heuse tochtsluizen veranderden. We besloten daarop terug te gaan naar de camper. Na een toiletbezoek in die camper bleek dat de doorspoeler van de wc niet van ophouden wist en in no-time al het water had doorgespoeld. Sterker nog, daarna bleef de waterpomp maar aan staan. Tsja, d'r naar gekeken, maar er niks aan kunnen doen. Wel de pomp kunnen stoppen door de lekbak iets uit te trekken. Na wat minder nette woorden zijn we toen naar de bibliotheek gegaan om te bellen naar de camper verhuurder. Die kon, omdat het al laat in de middag was, niets meer voor ons doen. Het advies: bel morgenochtend vanuit Picton nog maar eens terug. Das lekker, kunnen we morgenochtend nog een keer het hele verhaal in het engels doen. Hierna hebben we de camper gepakt en zijn we buiten Wellington boodschappen gaan doen en hebben een rustigere plek gezocht om te eten. Zo meteen vertrekken we naar het vertrekpunt van de boot.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates