Riverton - Papatowai

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Goed geslapen op de camping in Riverton, gewekt door de regen en weer klaar voor nieuwe belevenissen op het Zuidereiland. Allereerst naar de Riverton rocks maar helaas deze rotsformatie was zelfs geen foto waard volgens Turbo! Daarna naar Invercargill, gesticht door Schotse immigranten tussen 1850 en 1870. De straten zijn hier genoemd naar Schotse rivieren. Op onze wandeltocht door Invercargill komen we diverse historische gebouwen tegen zoals o.a. het Railway Hotel, ook is de watertoren zeker de moeite waard om te fotograferen. Na een anderhalf uur door deze stad te hebben gewandeld besluiten we Invercargill te verlaten en op weg tegaan richting het Catlins gebied voordat we hier aankomen passeren we eerst Bluff een plaatsje waarvan vele denken dat hier het zuidelijkste punt van het Zuidereiland is genaamd: Stirling Point, hier zijn wel wegwijzers aanwezig om aan te geven hoe zuidelijk dit punt is.


Frankie G. bij de wegwijzers op Slope Point

Via de scenic route komen we dan in Fortrose het beginpunt van de Catlins. Al snel buigen we via een onverharde weg af naar Waipapa Point, hier bij het 'golden' strand is een Lighthouse gevestigd op de plaats waar in 1881 een schip verging met 130 mensen aan boord tevens kunnen we hier zeeleeuwen spotten, die spelen langs de kust of rusten uit!! op het strand.


Zeeleeuwen op het strand bij Waipapa Point

Daarna koers gezet naar het werkelijke zuidelijkste punt van het zuidereiland namelijk Slope point, uiteraard komen we hier in eerste instantie via onverharde weg om vervolgens nog via een wandeling die door weilanden en langs rotsen gaat. Het resultaat is echter schitterend en dan bedoel ik het uitzicht op de kustlijn, de rotsen en de rest van de omgeving. Eerst even een stukje terug via Weirbeach om dan in Curio Bay terecht te komen, hier is een heus Jurassic Fossil Forest met daarachter de kust waar 's avonds de zeldzame Hoiho pinguïns aan wal komen. Verder in het Catlins gebied komen we bij de McLean Falls deze worden ook bereikt via een boswandeling van zo'n 20 minuten, een mooie waterval in dito gebied.


Bomen die erbij staan alsof het nog steeds windkracht 10 is.

De dag loopt teneinde als onze laatste bezichtiging de Cathedral caves afvallen ivm het getijde, waar een bord een uur geleden aangaf om 18.30 uur 'open' tegaan geeft het bord nu aan gesloten ivm veranderde zeecondities. Op zoek dus naar een geschikte overnachtingplaats in de natuur voorwaar geen makkelijke opgave vanwege de steile hellingen langs de weg waardoor er zich weinig mogelijkheden voordoen, echter wanneer we een doodlopend weggetje ingaan vlak bij Papatowai waar een boardwalk begint blijkt deze plaats na enig manoeuvreren met de camper ineens super geschikt om de nacht door te brengen, Na eerst de looptijd van de boardwalk op het bordje te hebben aanschouwd gaan we tevreden de camper in om iets te drinken, tot morgen.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates