Papatowai - Dunedin

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Vanmorgen weer vol goede moed een paar kilometer terug gereden naar de Cathedral Caves, de grotten aan de kust die alleen bij eb zijn te bezoeken. Na de deceptie van gisteren hopen we dat we er nu wel naar toe kunnen. Helaas. Net te laat. Godverde.... Nou ja, het is niet anders, op naar de volgende bezichtigingen. In The Catlins zijn diverse bezienswaardigheden namelijk goed aangegeven en bevinden zich aan de weg danwel enkele kilometers er vandaan. Vanaf de meeste parkeerplaatsen is het dan nog even lopen. De ene keer vijf minuten, een andere keer een half uur. Enkele van de bezochte sigth-seeing attracties waren vandaag Lake Wilkie, de Purakaunui watervallen, Jack's Blowhole, Tunnel Hill en Nugget Point.


Lake Wilkie lag er spiegelglad bij

De eerste twee bezienswaardigheden spreken voorzich. Jack's Blowhole is een diep gat in de grond, midden in de weilanden vlak aan zee. Ondergronds loopt het zeewater hier naartoe en bij vloed spuit het water hier dan uit omhoog. Nou je raadt het waarschijnlijk al. We waren bij de Cathedral Caves al net te laat omdat het vloed ging worden en bij Jack's Blowhole waren we natuurlijk weer te vroeg omdat het nog niet vloed genoeg was. Zo is het altijd wat en nu begrijpen we waarom je eigenlijk langer nodig hebt dan vier weken om alles te zien in Nieuw Zeeland. Tunnel Hill lag vlak aan de weg en was een oud en niet meer in gebruik zijnde spoortunnel en Nugget Point is een rots aan zee met daarom een vuurtoren waar vandaan je een mooi uitzicht hebt op de zee en rotspartijen die daarvoor in het de zee liggen. Ook wemelde het er beneden aan de waterkant van de zeeleeuwen en zeehonden.


Het uitzicht over de Pacific bij Nugget Point

Daarna zaten The Catlins erop en hebben we in een wat grotere, maar wat vergane plaats (Balclutha) een lunch aangeschaft. De lunch hebben we een eind verderop bij Brighton vlakbij het strand genuttigd. Na de lunch op weg gegaan naar Dunedin aangezien we nog een internetcafe zochten en een grotere supermarkt voor wat boodschappen. Nadat dat was gelukt zijn we aan de rand van Dundedin een overnachtingsplaats gaan zoeken. In een buitenwijk vonden we een parkeerplaats die bedoeld is voor bezoekers van een wandelroute. Aangezien het inmiddels is gaan regenen ligt de parkeerplaats er verlaten bij. Een ideale overnachtingsplek derhalve.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates