Dunedin - Oamaru

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Op tijd opgestaan want bij ons begint ook de 'nieuwe' week dus moet er gewoon gewerkt worden. Even na het ontbijt wordt er op de camper geklopt, de eigenaar van het zogenaamde parkeerterrein legt ons uit dat dit geen parkeerterrein is maar gewoon privé terrein. De vraag van haar is echter alleen of we het terrein af willen sluiten wanneer we vertrekken, en dat we zolang als we willen mogen blijven staan, zie je het al voor je in Nederland! Direct zetten we koers richting het centrum van Dunedin, waar bij het Railway station de camper wordt geparkeerd tegen NZ$ 0 vanwege een defecte betaalautomaat. Het Railway station is dan ook onze eerste bezienswaardigheid hierna volgen o.a. nog het Chambers Municipal, St.-Paul's Cathedral, First Church & Knox Church alvorens we in The Octagon belanden, een plein waar de locals elkaar ontmoeten en er per jaar diverse festivals worden georganiseerd. Hierna gaan we naar Otago Peninsula, een schiereiland even buiten Dunedin. Als eerste gaan we naar het enige kasteel in Nieuw-Zeeland genaamd: Larnach Castle dit kasteel gebouwd tussen 1871 en 1885 ligt er werkelijk schitterend bij op een terrein van zo'n 2 km² met bossen en tuinen.


Larnach Castle, het enige kasteel van Nieuw Zeeland

Hierna direct door via onverharde weg naar Chasm waar de branding een spuitgat en een natuurlijke rotsbrug heeft gecreëerd. Vervolgens rijden we naar kaap Taiaroa waar een kolonie koningsalbatrossen leeft. Op de terugweg in Dunedin nog wat boodschappen gedaan en weer verder richting Oamaru via de highway 1, inmiddels wel wat trek gekregen besluiten we in het dorpje Karitane aan zee een picknickplek te zoeken, zo gezegd zo gedaan en heerlijk in het zonnetje genieten we van de broodjes met melk. Een uurtje later weer op weg naar de volgende attractie zullen we maar zeggen, deze wordt gevonden in Moeraki waar de Moeraki Boulders zich bevinden. Dit zijn grijze keien in zee die vrijwel rond zijn en een omtrek kunnen hebben tot wel 4 mtr. en soms als speeltuin fungeren voor Dolfijnen, helaas voor ons toevallig deze keer geen Dolfijn te bekennen!


Jone en Frankie G. bovenop de Moeraki Boulders

Een 30 km later bereiken we onze eindbestemming van deze dag aangezien 'alles' weer opgeladen moet worden gaan we naar een Holiday Park hier in Oamaru. We hadden echter gelezen dat hier op bepaalde tijden Geeloog Pinguïns uit de zee kwamen bij navraag blijkt dat een uur later het geval, motor van de camper weer gestart en op weg naar een uitkijkpunt alwaar de Pinguïns uit zee moeten komen. En jahoor een half uur na aankomst zien we de eerste Geeloog Pinguïn uit zee komen later gevolgd door nog 3 Pinguïns, een uur later als de zon ons in de steek laat besluiten we het 'Pinguïnverhaal' voor gezien te houden en gaan we richting Holiday Park om de belevenissen van deze dag op de laptop te zetten.


De yellow-eyed pinguin alias de Hoiho verscheen eindelijk op het strand

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates