Christchurch

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Vandaag voor ons doen uitgeslapen deze mogelijkheid was er een keer omdat we niet een specifiek doel hadden, het enige wat diende te gebeuren was het campertje schoonmaken, naar de visitors information (een motelletje uitzoeken) en daarna de stad in om nog wat te bezichtigen en (eindelijk) vroeg de kroeg in, er hoefde namelijk niemand te rijden. Op deze camping (die dient als begin of eindpunt) viel het enorme aantal campers op, er stonden er wel 100! Ondanks deze hoeveelheid was alles goed verzorgd en zelfs het sanitair was uitermate schoon. Het voordeel is ook dat er een soort van schoonmaakruimte voor de camper is zodat we 's morgens aan de slag kunnen. Zo gezegd zo gedaan met z'n twee man ruim een uur bezig geweest om de camper weer toonbaar te maken, het had echter wel als voordeel dat je eer van je werk had gezien de toestand waarin de camper voor het schoonmaken verkeerde. Na deze schoonmaakbeurt naar het centrum een soort van hotelletje uitgezocht bij de visitors information daarheen gereden koffers op de kamer gelegd en vervolgens naar de Apollo dealer de camper ingeleverd. Door een lieftallige dame van de Apollo vervolgens naar de Airport gebracht om daar de bus naar het centrum van Christchurch te nemen.


Een punter door de grachten van Christchurch, a la Venetie

Hier in het centrum nog wat rondgekeken om redelijk vroeg in de middag de Irish pub 'The Bog' te bezoeken, de typische Ierse biertjes smaakte goed en uiteraard alle belevenissen hier in NZ passeerde nogmaals de revue. In het begin van de avond naar een Engelse pub alwaar we buiten het doorgaan met (bier) drinken ook gegeten hebben, jawel een 'basket' hot chips. Hierna richting hotel gewandeld dit ging door één van de parken die Christchurch rijk is en onderweg nog wat bier ingeslagen voor op de hotelkamer.


Het motel in Christchurch, onze kamer (221) was bovenin uiterst rechts

Hier aangekomen ging na 2 biertjes het licht uit zodat het dagverslag deze keer een dag later is geschreven, op naar morgen, op naar Tasmanië.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates