Hobart - Swansea

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Vroeg de wekker gezet (en dat op een zondag) om het Tasmanië verhaal zeg maar nieuw leven in te blazen. De warmte is tijdens de nachtrust afgenomen mede door het open zetten van wat ramen!! Na het douchen eerst naar het via internet geboekte Best Western hotel waar gister niemand aanwezig was, uitleg amper nodig daar de receptioniste (niet blond maar toch) direct toegaf dat er niemand aanwezig was en zich onmiddellijk verontschuldigde. In Carlyle hotel waar dus wel overnacht is een taxi gebeld om op de Hobart Airport een auto te huren, volgens die mooie meid uit Beuningen was Hertz het goedkoopste, (waarvoor dank uiteraard XX). Binnen een kwartier was het reizende gezelschap dus onderweg in Tasmanië met een Hyundai Elantra, even wennen maar gezien de rust op de weg van deze zondag geen probleem.


De huurauto op Tasmanie, een Hyundai Elantra

Na een goed uur rijden wordt Port Arthur bereikt, één van de beruchtste kolonies van gevangenen in Australië die al snel de reputatie van hel op aarde verwierf. Hier eerst een rondleiding van 40 min. gehad om vervolgens zelf de schilderachtige ruïnes te bekijken. Het bezoek aan het historische Port Arthur wordt afgesloten een een 'cruise' van een half uur door de baai.


De restanten van de gevangenis die de engelse begin 1800 hier stichtte als strafkolonie

Na dit museumachtige bezoek besluiten we de kustroute te nemen richting uiteindelijk Launceston. Al snel komen we in Eaglehawk Neck waar Tasman Arch (een soort van poort tussen de rotsen waar water uit zee in stroomt) en Devils Kitchen (soort uitgesleten rots waar eveneens zeewater door stroomt) bezocht worden. Op het vervolg richting noorden komen we ook nog langs Pirates Bay, een bij surfers geliefde baai vanwege de hoge golven. De zon is inmiddels zo aanwezig dat wanneer we op de onverharde weg langs Marion Bay komen besluiten even te rusten en te genieten van strand en zee. Vervolgens kopen we wat drinken in de haven van Tribunna en besluiten we in het verderop gelegen Swansea een geschikte overnachtingplaats te zoeken. In deze redelijk (grote) plaats valt ons oog op een soort van camping aan zee. Hier vinden we een self-contain-cabin (lees: chalet) waar alles voorhanden is en ook nog met uitzicht op zee. Wat ons rest is wat boodschappen doen in het centrum, de koelkast vullen met bier en direct naar strand waar wederom genoten wordt van het zonnetje.


De cabin die we in Swansea gehuurd hebben

Terug in het chalet is het tv kijken geblazen want de finale van de Australian open begint precies om 20 uur, tijdens deze finale dit stukje maken zodat ik alleen kan melden dat de tussenstand tussen Hewitt, jawel een Australiër en Safin 1-1 in sets is en er ook nog gekookt moet worden, tot morgen.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates