Mount Moriac - Port Albert

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Vanmorgen opgestaan met mistige weilanden om ons heen, maar naarmate de ochtend vorderde werd het steeds helderder. Vanuit Port Albert werd richting gezet richting Geelong om uiteindelijk nog wat te bekijken in Melbourne.


De skyline van Melbourne vanaf de West Gate Bridge

In Melbourne aangekomen doorgereden naar Albert Park, jawel het park waarin ook de Formule 1 race begin maart zal plaatsvinden. De voorbereidingen hiervoor waren al in volle gang. De betonnen muren met hekken werden geplaatst en ook tribunes waren al (deels) opgebouwd. Helaas was er een deel van de circuit route afgezet waardoor we 'tegen de richting in' over de baan heen hebben gereden.

>
Het Albert Park circuit bij start/finisch met links pitboxen en rechts de tribune

Daarna over naar de volgende sportieve attractie: Melbourne Park. Daar waar zes dagen eerder Hewitt onderuit ging tegen Safin. Dat had nog al wat voeten in aarde want hemelsbreed van Albert Park naar Melbourne Park is hooguit een kilometer, maar als je geen goede kaart hebt is het nog niet zo makkelijk te vinden. En daarbij kwam nog eens het vinden van een parkeerplaats. Maar eenmaal gearriveerd direct het Rod Laver Stadion bekeken (helaas niet van binnen) en langs de overige banen gelopen. Er werd door de jeugd flink gespeeld en ook op de kleinere arenas werd een bal geslagen. Vanaf de tennisbanen heb je ook een fantastisch uitzicht op de hogere gebouwen van het financial district van Melbourne.

<
Baan 2 van het tenniscomplex Melbourne Park

Pal naast de tennisbanen ligt ook het imposante crickectstadion, de Melbourne Cricket Ground (met meer dan 100.000 plaatsen), waar het Australisch team de dag ervoor nog had gewonnen van Pakistan. Nadat we wel zo'n beetje alles gezien hadden hebben we Melbourne vaarwel gezegd en zijn we op weg gegaan richting oosten. Via Dandenong en Cranbourne namen we de toeristische route via de A440 richting Sale. Onderweg nog even gestopt in Loch en boodschappen gedaan in Korumburra om vervolgens door te rijden naar Port Albert. Hier hebben we de Seapark camping opgezocht en meldden ons daar voor een overnachtingsplek. De enorme praatgrage medewerkster vertelde ons meer dan ons lief was en begeleidde ons ook nog eens naar onze plek. Daar konden we haar uiteindelijk afschudden en de camper installeren. Een interessant detail dat ze nog wel wist te vertellen was dat er tegen zonsondergang Walibi's te zien zijn aan de rand van de camping. Nou, zonder veel goede hoop zijn we toch gaan kijken en zowaar zagen we er een paar ronddartelen. Helaas was het al te donker voor een goede foto, maar dat zal deze vakantie nog wel goedgemaakt worden.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates