Port Albert - Club Terrace

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Ondanks dat het zondag is komt het reisgezelschap 'gewoon' op tijd uit bed om verder te reizen in dit enorm grote land. Bij het vertrek worden nog wat zeldzame vogels gespot (telaat voor foto) en gaan we even kijken in de haven nou ja voor zover je van haven kan spreken in Port Albert, een rustig haventje waar toerisme absoluut vreemd is.


De eerste borden met Kangaroo Alert doemen onderweg op

Hierna wordt via de toeristische route de plaats Sale aangedaan, volgens diverse reisbladen een stadje om snel doorheen te rijden maar in de praktijk is het tegendeel waar, waarschijnlijk ook door het zonnetje maar het is gewoon een keurig plaatsje met alles erop en eraan, hier in Sale wandelen we wat eten een broodje en genieten van de eerder genoemde zon. De route wordt vervolgd en als we op de kaart het plaatsje Hollands Landing zien betekent dat automatisch ook weer een stop. Dit plaatsje heeft niet meer dan 200 inwoners en ligt aan Lake Victoria.


De vuurtoren van Hollands Landing

Onderweg richting Bairnsdale valt op dat er veel auto's en mensen in de berm staan, uiteraard wordt de camper ook geparkeerd om te zien wat er aan de hand is, al snel blijkt dat er een vliegshow aan de gang en dus pakken wij die ook mee. In Bairnsdale trachten we een internetcafé te vinden helaas gaat dit niet lukken om de doodeenvoudige reden: het is zondag en dan is alles gesloten. Dit betekent dat de update aangaande de site voortaan op Maandag, Woensdag & Vrijdag gaat plaatsvinden. De zon schijnt nog altijd volop en betekend dat in het volgende plaatsje genaamd Lake Entrance het strand bezocht wordt, dit plaatsje wat best enigszins toeristisch is ademt toch een ontspannen sfeer uit. Ook biedt dit plaatsje op diverse punten uitzicht op de Tasman Zee dit tussen de duinen en haventjes door.


Uitzicht op de kust rondom Lake Entrance

Inmiddels al een aardige afstand afgelegd want ja dat is de consequentie van reizen door Australië kijken we uit naar een overnachtingplaats. Van tevoren uiteraard alvast de kaart geraadpleegd en komen in de buurt van Club Terrace, diverse opties worden bekeken alvorens de plaats gekozen wordt. Dit keer geen plaatsje aan de kust maar een dorpje aan een riviertje dit in verband met het verdere reisschema morgen wanneer de provincie Victoria in de loop van de dag wordt ingeruild voor de provincie New South Wales met daarin o.a Sydney maar dat later voor nu nog genieten hier in Club Terrace.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates