Nelligen - Parklea

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Vanmorgen niet superbest opgestaan. Het was een warme nacht en alle drie waren we een beetje brak (zere strot, verkouden, drukkend hoofd). Toen bleek ook nog eens dat er maar één persoon kon douchen en dat daarna het water op was. Tsja, maar snel gaan rijden om ergens water bij te tanken. De eerstvolgende plaats, Braidwood, was echter toch nog zo'n 60 kilometer verderop. En dat met op een slingerweg met een brak gevoel en nog geen ontbijt in de pens. Eenmaal in Braidwood aangekomen maar naar het tankstation gereden, wel getankt maar nog geen water. Maar de pompbediende wist ons wel een dumpstation te wijzen. Daar konden we het vieze water lozen en het nieuwe vullen. Toen kon er dus door de rest gedoucht worden en werd er wat ontbeten.


Water bijvullen in Braidwood, waar het als maar warmer werd

Inmiddels was de warmte bijzonder opgelopen tot niveau verzengend. In de camper de airco dus maar aan en op weg naar Canberra. Nou, de eerste stop was al om de bocht. We reden in een fuik van de politie. Tsja, wat zullen ze willen? Turbo had (verrassend genoeg) z'n gordel niet om, maar daar werd niets over gezegd. Nee, het was een alcoholcontrole.... Rond het middaguur op een dinsdag. Raadselachtig, maar wellicht dat die Aussies dan al teut zijn. Pien doorstond de blaastest uiteraard formidabel en na nog een praatje met de politieman (waar we vandaan kwamen, hoe lang we hier waren etc) onze weg weer vervolgd.


Onderweg naar Canberra

Bij het binnenrijden van Canberra viel al op dat er erg veel grote overheidsgebouwen staan. Het parlementsgebouw ligt aan de zuidkant van de rivier en heet Capital Hill. De auto daar in de buurt geparkeerd om dit van dichtbij te bekijken. Maar eenmaal uit de camper bleek dat het buiten nauwelijks te harde was. Wat een hitte. Toch maar even naar Capital Hill gelopen. Dat bracht bij ondergetekende de stoepgang lekker op gang en bij Capital Hill dan ook heerlijk even op de pot gaan zitten. Dat verbeterde de nog steeds wat brak zijnde toestand wel iets, maar nog niet helemaal.


Het parlementsgebouw Capital Hill in Canberra

Na het zo'n half uurtje uitgehouden te hebben in de hitte zijn we de rivier overgestoken en zochten we een parkeerplek om in het centrum te gaan kijken. Een parkeerplek werd niet snel genoeg gevonden en aangezien we het eigenlijk wel gezien hadden door een rondje door het centrum te rijden hebben we maar koers gezet naar Sydney. Dat is nog zo'n 300 kilometer, maar omdat Pien dacht dat ze in d'r SLK zat tufte we gewoon alles voorbij en belande we in Sydney in de buitenwijk Liverpool. Daar was de temperatuur en de zonnesterkte wellicht nog hoger ondanks dat het al half zes was. In de shopping-mall was het echter lekker koel en na het doen van boodschappen gingen we opzoek naar een camping. Maar ja, dat viel nog helemaal niet mee. Sydney is nou niet echt een campingstad. Aangezien het veel te druk bebouwd was in de buurt van Liverpool zijn we weer wat teruggereden de stad uit. Ook daar geen campings te bekennen. Dus maar gaan vragen en na vriendelijk geholpen te zijn zijn we toch weer richting stad vertrokken. De aangegeven camping bleek echter al dicht te zijn en een andere camping die in de buurt moest zijn werd niet gevonden. Toen werd het toch al donker (best vroeg hier, zo rond acht / half negen) en dan zoekt het niet meer zo makkelijk. Na crisisberaad besloten om een camping te bellen waarvan we een boekje hadden en te vragen of ze nog plek hadden (voordat we er heen zouden rijden). Geen probleem, we konden nog terecht bij Garden Village in de buitenwijk Parklea. Telefonisch nog even de te volgen route doorgenomen en daarna reden we er in een half uur in één keer heen. Nadat de camper was neergezet en de elektra aangesloten was direct de airco in de camper (niet die in de cabine) aangezet om het toch wat dragelijker te maken. Aangezien het al laat was werd het dagelijkse soepie overgeslagen en werd de magnetron aan het werk gezet. Hopelijk zijn we na komende nacht weer wat opgeknapt.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates