Parklea - Springwood

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Zeer goed geslapen na de monsterrit van gister, voor ons doen uitgeslapen beginnen we aan 'de dag van Sydney'. Op de camping even navraag gedaan over hoe het best te handelen met betrekking tot het vervoer naar Sydney-centre. Zoals we zelf al in gedachten hadden, de camper bij één van de railway stations parkeren en vervolgens met het openbaar vervoer verder (metro/trein). Zodoende de camper geparkeerd in Seven Hills, werd vanwege de safety aangeraden en daar de metro genomen om via Central station naar Circular Quay, de place to be te reizen.


The Opera House vanaf de veerboot gezien

Een goed kwartiertje later komen we op aan op de plaats van bestemming, hier waar de temperatuur inmiddels weer flink is opgelopen zijn o.a. het wel bekende Opera House en de Harbour Bridge. Genieten van het zonnetje dus met uitzicht op deze bezienswaardigheden, zee en haventjes en dat op een februari dag in 2005, ja het kan (veel) slechter.


Een bakkie doen bij The Opera House in Sydney

Hierna gaan we met de ferry richting Olympic Park, het centrum waar in 2000 de Olympische spelen plaatsvonden. De tocht over water die slechts AUS$6,-- kost maakt diverse stops alvorens te arriveren in de buurt van het Olympic Park. Omdat we vandaag toch al diverse soorten van vervoer hebben gehad besluiten we hier de bus te nemen in dit geval gratis daar de chauffeur niet terug had van 'briefgeld'. Uiteraard hier wat sportaccommodaties bekeken waar in 2000 de medailles werden verdeeld.


Het Olympisch Stadion van Sydney

Vervolgens weer met de metro richting camper zodat voor deze dag de cirkel rond is. De camper weer gestart en richting de Blue Mountains waar een overnachtingplaats gezocht gaat worden om morgen hier in de buurt van Sydney weer verder te reizen. Het duurt echter wel even voordat we de drukte van Sydney en omstreken uit zijn en na ook nog even getankt te hebben komen we al vrij snel in Springwood een plaatsje zo'n 50 km voor Katoomba, de hoofdplaats in het Blue Mountains gebied. Hier in Springwood dus vinden we op een doodlopend weggetje al vrij snel een geschikte overnachtingplaats. De dag wordt nog doorgenomen en ook komt de fysieke gesteldheid van het gezelschap nog aan de orde vervolgens weer een overheerlijk soepje (ja het is inmiddels een stuk koeler) gevolgd door rijst zonder saus dit keer met een garlic burger. Tot morgen.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates