Airlie Beach - Rollingstone

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Zeer goed geslapen doordat de airco z'n werk goed gedaan heeft in de vooravond terwijl wij buiten wat nababbelden over wat er allemaal voorgevallen was op de zeiltocht naar Whitehaven. Deze camping hier in Airlie Beach is dan ook de beste tot nu toe in alle opzichten. Om 9 uur gaan we op weg verder richting Cairns en komen we al vrij snel in Bowen een relax plaatsje waar uiteraard even door het centrum gewandeld wordt alvorens we richting strand gaan, hier is op strand een zogenaamd stingernet geplaatst zodat je ongestoord kunt zwemmen. Het strand is niet zo mooi wit als gister maar de zee die een temperatuur heeft van zeker 24 graden geeft zeker een soort van verkoeling. Bij het verlaten van Bowen worden we even na een rotonde met groot vertoon aangehouden door de politie, wat blijkt de smeris heeft geconstateerd dat degene op de bijrijdersstoel geen gordel omheeft. Niks geen waarschuwing maar direct een flinke bekeuring te betalen binnen 28 dagen anders volgt de rechtbank!! Wel spijtig, maar kan gebeuren.


De politieauto die ons met sirenes en al aan de kant zetten

Op de weg verder komen we nog in Ayr waar we even rondkijken voor een internetcafé maar wanneer dit niet gespot wordt, vervolgen we onze weg richting Noorden. Diverse plaatsjes doen we nog aan voordat we in Townsville arriveren. Deze stad die tegen een berg aanligt heeft meer dan 150.000 inwoners maar is echter zeer overzichtelijk en duidelijk qua bewijzering. De camper kan eenvoudig geparkeerd worden (dit is wel eens anders in een grote stad) en dus kan het gezelschap Townsville gaan verkennen. Er is een enorme winkelpromenade die eindigt in de haven. Twee uurtjes later zoeken we de airco van de camper weer op, want ja ruim 35 graden doet je zelfs transpireren als je wandelt!! Townsville wordt weer verlaten en via de Hwy 1 gaan we verder richting Cairns. Inmiddels hebben we besloten om de laatste paar dagen 's avonds maar een camping op te zoeken. Dit in verband met de al eerder genoemde enorme hitte, kort gezegd de airco is gewoon hard nodig om 's nachts enigszins normaal te kunnen slapen. Een 60 km ten noorden van Townsville ligt het plaatsje Rollingstone, hier ligt volgens de boeken een camping aan zee. Hier aangekomen blijkt het een camping die net geopend is maar wel één met potentie om een topcamping te worden. Alle ingrediënten zijn namelijk aanwezig; strand, zee, palmbomen, zwembad enz. De eigenaar verontschuldigt zich min of meer wanneer blijkt dat er slechts 2 andere campinggasten zijn op een camping waar minimaal 100 plaatsen zijn. We kunnen dan ook zelf een plaats uitzoeken zo groot als we willen.


Het uitzicht in Rollingstone richting zee vanaf de camper

Het wordt een plaats vlak aan zee dicht bij het zwembad en de sanitair op nog geen 50 mtr, kortom gewoon luxe. Wat foto's later wordt de eerste pils genuttigd in het zonnetje, tot morgen..

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates