Rollingstone - Port Douglas

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Gisteravond toen het donker werd, kwamen en masse de padden op het kunstlicht af. En niet van die kleintjes! Rondom het zwembad en de douche- en toiletruimte was het spits. En hoewel ze natuurlijk niks doen, kunnen ze je wel enorm laten schrikken. Bijvoorbeeld door zich ineens op 'n plee te bevinden en daar tegen een prullenbak of de pot aan te springen. De camping in Rollingstone was dus een echte meevaller, ook ten opzichte van wat in het Big4-boekje stond. Het kinderbadje bleek een 'gewoon' (lees: luxe) zwembad en verder alles dus aanwezig om zeker 4 sterren waard te zijn. Maar nog wel veel in aanbouw. Dus toen we 's ochtends wakker werden, werd er volop beton gestort en ander bouwwerk uitgevoerd. Gelijk weer met excuses erbij voor het geval er overlast werd veroorzaakt. Nou, best lekker hoor. Naar werkende mensen kijken, terwijl je in het zonnetje je ontbijtje zit te nuttigen. Net na negenen vertrekken we met als eindbestemming voor vandaag Cairns. Dat wordt 'm uiteindelijk niet, maar niks ligt tevoren vast. Ontbijtje nog in de volle zon genuttigd, maar onderweg net na Ingham valt de eerste beloofde 'shower'. We horen hier al de hele week van, maar verder dan een wolkje voor de zon -waar we erg dankbaar voor waren-, kwam het tot nu toe niet.


Onderweg richting Cairns viel dan de eerste bui in Queensland

Onderweg blijft het met regelmaat wat regenen, maar de temperatuur is zeker niet laag te noemen. Met 32 graden en toch wat druppels rijden we rond de middag Cairns binnen. Daar wordt een beetje in de stad rondgeslenterd en -dat zul je altijd zien- normaliter op iedere hoek van de straat een flappentap en nu overal internetcafé's, maar geen cashmachine te bekennen. Uiteraard wel toen we eenmaal gepind hadden, nadat we eerst nog voor een kapotte hadden gestaan. Vervolgens bij een Ierse pub aan de beef- respectievelijk chicken-burger. Wederom een hele maaltijd. Na nog wat rondslenteren, gaan we richting Port Douglas.


Onderweg op de Captain Cook Highway richting Port Douglas

Een geweldig stadje, waarvan de toegangswegen allemaal met palmbomen omzoomd zijn. Eerst rijden we naar het lookoutpoint. Als we terugkomen in het centrum is het inmiddels weer gaan regenen. Een echt subtropisch buitje. We halen alleen de meest hoognodige boodschappen en besluiten door te rijden naar de camping. Die ligt weer op de weg richting Cairns. Dat komt mooi uit, want voor morgen staat nog een activiteit op ons verlanglijstje. Wel een beetje afhankelijk van het weer, want in de regen in een gondel over het regenwoud zien we niet zo zitten. We zijn benieuwd wat het wordt.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates