Las Vegas

Gereden: 82 mijlen / 131 kilometer (Jeroen)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Vandaag maar eens uitgeslapen, geen wekker gezet en rond 8 uur wakker in een koele en nog pikdonkere kamer. Maar na het openen van de gordijnen bleek het zonnetje al weer flink te schijnen en er was weer nauwelijks een wolkje waar te nemen. We doen het rustig aan vanmorgen, Ingrid maakt ook nog even het verslagje van gisteren maar omdat het niet lukt om internet te krijgen op de kamer kunnen we het niet publiceren. Daarna gaan we (pas) om even over elven ontbijten. Dat besluiten we maar in het hotel te doen via het ontbijtbuffet. Voor 12 dollar p.p. niet echt goedkoop, maar ach, het was de ervaring weer waard. Het begon bij de kassa, daar wordt afgerekend en dan word je twee meter verder doorverwezen naar een dame die je een tafel toewijst. Althans, zij verwijst je door naar een man met een geel vlaggetje die je een meter of 10 achterna moet lopen om vervolgens nog eens achter een vrouwtje met een rood vlaggetje aan te lopen die je dan uiteindelijk een tafel toewijst. Rare jongens, die Amerikanen. Het is ook een flinke zaal met uitgebreid buffet. We zijn net op tijd voor het ontbijt, want om 11:30 gaat de lunch beginnen. Na een bakkie en een heerlijk opgeschept ontbijtje met roerei en spek blijkt dat het buffet voor de lunch ook open gaat. Tsja, daar staan wel hele lekkere dingen bij zoals taartjes en brownies. Toch ook nog maar even langs dat buffet gelopen voor een soort van toetje. Na het ontbijt hebben we nog even rondgekeken in het hotel. Er is namelijk ook een Adventure Dome, een hal met allerlei kermis attracties. Naast een paar grote attracties zoals een achtbaan en wild waterbaan zijn er ook de diverse echte kermis attracties zoals ballengooien, draaimolen etc. Helaas hadden we geen fotocamera bij ons om eea vast te leggen.
Rond half één vertrokken we per auto naar de Hoover Dam, die ligt een uurtje rijden ten zuidoosten van Las Vegas. De temperatuur was inmiddels opgelopen tot 93° F (= 35° C). Vlak voor Hoover Dam kom je langs een Checkpoint. Daar staat een politieagent te kijken wie er langs komt en pikt er zo nu en dan iemand uit om de laten checken. Wij mochten doorrijden en even na Hoover Dam vonden we een parkeerplaats. Bij de Hoover Dam besloten we naar de Tourist Information te gaan. Die is er eigenlijk niet, maar alleen een tour die je kan doen voor 11 dollar p.p. Dat hebben we maar gedaan. Het leek hier het vliegveld wel qua beveiliging. Hier werden we er wel uitgepikt, we hadden de regels overtreden... We hadden namelijk een appel en een banaan in de tas zitten. En dat mag niet (zeer gevaarlijk natuurlijk dat fruit). De security lijkt wel doorgeslagen naar het niveau Paranoia. Het was opeten of weggooien. Omdat het ontbijt nog hoog zat hebben we het fruit maar weggegooid.


Vervolgens konden we aansluiten bij een rij voor het eerste deel van de rondleiding: een film van 10 minuten over de bouw van de Hoover Dam. Precies toen wij naar binnen wilden kwam er zo’n hele belangrijke meneer van de rondleidingen ons tegenhouden omdat de zaal vol was. En dat terwijl er toch nog wat lege stoelen waren in de zaal. Toen hadden we het al weer even gehad met Amerika. Eerst het fruit en nu dit. Na even tot 10 geteld te hebben (ik moest tot 20 doortellen...) besloten we toch maar weer het beste ervan te maken. Na 10 minuten mochten we dan wel de film gaan bekijken. Daarna aansluiten bij een korte rij voor de rondleiding in de dam zelf. Per lift daalden we af naar de ruimte waar de generatoren staan. Na een verhaaltje van de guide over alle afmetingen, duur van de bouw, hoeveelheid beton etc. gingen we door naar de volgende ruimte waar schematisch was weergegeven hoe e.e.a. nou precies in z’n werk gaat bij de krachtwinning, dat was wel interessant. Daarna mochten we nog even vanaf een terras een blik werpen op de dam en zat de rondleiding erop.
Om vier uur zijn we weer teruggereden naar Las Vegas. Voordat we naar het hotel teruggingen zijn we nog even naar een Outlet Center geweest waar ze van zeer vele merken outlet winkels hebben. Echte woekerprijzen tref je hier nou ook weer niet aan, maar toch wel wat aangeschaft. Om zeven uur waren we weer bij het hotel en bleek het nog 30 graden Celsius te zijn.
‘s Avonds hebben we in het hotel eens achter een paar gokkasten gezeten. Het valt nog niet mee om te begrijpen hoe je wat kan winnen. Bij de eerste kast waren we binnen 20 seconden al 4 dollar kwijt. Dat werd ‘m niet. Ook andere kasten bleken geen succes dus zijn we maar naar de bar gegaan. Toch wilden we nog wel wat winnen, dus zijn we een ‘gewone’ gokkast gaan zoeken (met BAR enzo.) Dat zag er veel belovend uit maar uiteindelijk bleek ook dit niet winstgevend. Om een goed gevoel over te houden hebben we de laatste 25 dollar maar laten uitbetalen. Helaas geen zilvervloot dus, maar gelukkig wel een geweldige vakantie.

Related Articles

San Diego - Palm Springs

Los Angeles - San Diego

De Lier - Los Angeles

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates