Hurricane - Las Vegas

Gereden: 190 mijlen / 304 kilometer (Jeroen)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

De wekker stond op 7 uur maar we waren al weer ver voor de wekker afging wakker. Hierdoor zaten we om kwart voor acht al aan het ontbijt: koffie, jus en toast, wederom met jam. Dit keer was het ook mogelijk om een wafel te maken en dat heeft Jeroen dan ook gedaan. De wafel was goed gelukt en smaakte ook goed. Aangezien we in ons hotel weer geen internetverbinding hadden, zijn we na het uitchecken naar de parkeerplaats van Motel 6 aan de overkant gegaan en hebben daar de site bijgewerkt. Ook hebben we hotel Circus Circus in Las Vegas voor de komende twee nachten geboekt. Na te hebben getankt zijn we, rond kwart over negen, richting Zion National Park gegaan.

Daar arriveerden we een half uurtje later. Wat opvalt aan dit park is dat het, doordat de Virgin River er doorheen loopt, een stuk groener is dan de voorgaande parken. Maar de enorme indrukwekkende rotspartijen ontbraken ook hier niet. Een gedeelte van het park mag je alleen per shuttlebus in dus na de auto te hebben geparkeerd, hebben we de shuttlebus naar het eindpunt, de Temple of Sinawava, genomen. Daar hebben we de Riverside Walk gedaan, een wandeling van ongeveer anderhalf uur langs de Virgin River. Doordat deze walk grotendeels in de schaduw liep, was het af en toe nog wat frisjes. Aan het eind van deze wandeling komen de bergen heel dicht bij elkaar en zou je nog verder kunnen gaan, maar dan moet je wel door de rivier lopen en dat hebben we maar niet gedaan. Op de terugweg zagen we nog een paar hertjes bij de rivier. Ze staken later ook de rivier over. Hierna hebben we de shuttlebus naar Weeping Rock genomen. Na een stijle klim van 98ft (30 meter) zagen we de huilende steen. Het was inmiddels flink warm geworden, er was geen wolkje aan de lucht en dus gingen de vesten uit en de broekspijpen eraf.

Vervolgens hebben we de bus naar de Zion Lodge genomen en een wandeling naar de Lower en Middle Emerald Pools gedaan. Dit wandelpad liep langs stijle rotswanden omhoog en dat viel niet altijd mee. Onderweg kwamen we de dan de pools met twee watervallen tegen. Niet super bijzonder maar natuurlijk wel weer wat foto’s en film waard. Na deze inspanning hebben we nog een ijsje op het grasveld gegeten en hebben we rond drie uur het park verlaten richting Las Vegas. Via Interstate 15 waren we rond half 5 weer in Arizona en kon de klok weer een uurtje achteruit. Naarmate we dichter bij Las Vegas kwamen, werd het landschap ook steeds vlakker. Om half zes kwamen we bij hotel Circus Circus aan. Na te hebben ingecheckt, dit duurde 20 minuten, moesten we dwars door het casino om naar onze kamer in de tower op de 7e etage te gaan. We hebben uitzicht op hotel Sahara en het topje van de Stratosphere Tower. En ook op een aantal hijskranen van een bouwput. De kamer is mooi maar heeft geen koffiezetapparaat of koelkast, zoals in de meer eenvoudiger hotels waar we tot nu toe hebben gezeten. En een internetverbinding is hier niet gratis maar kost 12 dollar per 24 uur. Vervolgens hebben we wat in het hotel rondgekeken, een enorme pizza gegeten en hebben we een flink stuk over de ‘The Strip’ gelopen langs alle beroemde hotels. Rond half 12 waren we terug in het hotel, allebei doodmoe. De foto’s van vandaag hebben we nog wel even bekeken maar het verslag komt morgen wel.

Related Articles

San Diego - Palm Springs

Los Angeles - San Diego

De Lier - Los Angeles

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates