Ridgecrest - Fresno

Gereden: 305 mijlen / 488 kilometer (Ingrid en Jeroen)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

De wekker stond vanmorgen op 7 uur. Na ons te hebben ingelezen over Sequoia NP en de broodjes te hebben gesmeerd die we gisteren hadden gehaald, hebben we uitgecheckt. Vervolgens zijn we aan de overkant van het motel naar een supermarkt gegaan voor een zak ijs en jus d’orange en naar Starbucks voor een bakkie. Rond 9 uur vertrokken we uit Ridgecrest en vervolgden we onze weg westelijk over Highway 178. De temperatuur is dan 70° F, 21° C met een vrijwel blauwe lucht. De kale vlaktes gaan langzamerhand over in begroeiing met Joshua Trees en naarmate we verder gaan, wordt het landschap steeds bosrijker. Na een half uurtje te hebben gereden, zijn we bij een picknickplaats gestopt om te ontbijten met de broodjes kalkoenfilet en jus d‘orange. De route werd vervolgd over Highway 178 langs Lake Isabella. Daar zijn we even gestopt om wat foto’s te maken. Daarna zijn we via Highway 155 richting Glenville verder gegaan. Op de kaart leek dit een kortere route maar het bleek een bergpas te zijn, zeer stijl en zeer bochtig, door de Greenhorn Mountains. Na ruim een uur bochten te hebben gedraaid nemen we even voor half één Highway 65 richting Porterville. Hier konden we weer met een vaartje van 60 mph (ongeveer 100 km/u) doorrijden, alhoewel we af en toe wel vaart moesten minderen vanwege overstekende eekhoorns.
Om kwart voor een waren we in Porterville. Een temperatuursaanduiding gaf aan dat het 83° F was, ruim 28° C. Vanaf Porterville kwamen we langs veel fruitplantages. Even voor twee uur kwamen we dan eindelijk aan in Sequoia National Park. Aangezien het weer een bochtige weg vol haarspeldbochten zou gaan worden en ik nog draaierig was van vanmorgen, heeft Jeroen het stuur toen overgenomen. Door het park loopt een hoofdweg: de Generals Highway. Daar kwamen we Tunnel Rock tegen. Hier liep de doorgaande weg vroeger onderdoor maar de weg is er nu omheen gelegd. Na drie kwartier konden we niet verder vanwege wegwerkzaamheden.

We moesten 15 minuten in de warmte wachten maar we hebben zo wel de mogelijkheid gekregen om Moro Rock te fotograferen. Vervolgens kwamen we bij het Giant Forest. Hier staan de beroemde Sequoiabomen met als beroemdste boom de General Sherman Tree. Deze boom is de grootste boom (ruim 82 meter hoog met een doorsnee van ruim 11 meter) ter wereld en is ongeveer 2300 jaar oud. Dit zie je uiteraard niet goed op een foto maar doordat we foto’s hebben genomen met ons ernaast, komt de grootte wel een beetje over.

Tijdens een korte wandeling tussen deze giganten zagen we nog een hert bij een boom liggen. Daarna zijn we naar een picknickplaats gereden. Daar stond een waarschuwingsbord voor beren. Helaas is het bij dit bord gebleven en hebben we, ondanks ons gespeur, geen levende exemplaren gezien. Rond 6 uur waren we bij de uitgang van het park en zijn we via Highway 180 naar Fresno gereden. Met een kortingscoupon zijn we naar de Ambassador Inn gegaan en hebben daar een kamer geboekt. Het motel zit tussen de McDonalds en Kentucky Fried Chicken. In eerste instantie gingen we naar de KFC maar na daar een paar minuten te hebben gestaan, werden we nog niet geholpen en dus zijn we toen maar naar de Mac gegaan. Na het ‘diner’ zijn we naar onze, naar schoonmaakmiddel ruikende, kamer gegaan en hebben daar de foto’s van vandaag bekeken en uitgezocht en het verslag gemaakt.

Related Articles

San Diego - Palm Springs

Los Angeles - San Diego

De Lier - Los Angeles

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates