Fresno - Oakdale

Gereden: 215 mijlen / 344 kilometer (Jeroen)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Vanmorgen zijn we te laat naar onze zin gestart. Pas om kwart over negen reden we weg bij de Ambassador Inn in Fresno, op weg naar Yosemite National Park. Dit zal het laatste nationale park zijn dat we zullen bezoeken deze vakantie. Op weg naar het park wilden we nog wel lunch en drank scoren bij een supermarkt. Dat viel zowaar nog niet mee. We gingen nog in Fresno de grote weg af en reden een grote parkeerplaats op waar omheen allerlei winkels lagen. Er was echt van alles, maar geen supermarkt. Daarom zijn we doorgereden via een heuvelachtig landschap - met geel gras en bomen - naar Oakhurst. Hier vonden we gelukkig direct een supermarkt en waren de boodschappen zo gedaan. Hoe dichter we bij het park kwamen, hoe heuvelachtiger en beboster het werd. Om even over elf kwamen we aan bij de ingang aan de zuidkant van Yosemite NP. Daar zijn we gelijk rechtsaf geslagen richting Mariposa Grove. Hier staan, net als gisteren in Sequoia NP, een aantal zeer grote sequoia bomen. In Sequoia NP hebben ze de grootste, hier in Yosemite de oudste. Tsja, ieder park moet toch z’n eigen topper hebben.
We hebben een korte maar steile wandeling gemaakt naar die oudste sequoia, de Grizzly Giant, en naar de California Tunnel Tree. Die laatste heeft aan de onderkant een uitgehakte tunnel waar je doorheen kan lopen. Ook lag er nog een 300 jaar geleden omgevallen sequoia. De stam van die sequoia lag er trouwens nog prima bij. Na het sequoia geweld zijn we via de Wawona Road noordelijk het park ingereden. Onderweg zagen we nog twee vosjes langs de kant van de weg lopen. Helaas waren ze te snel weer gevlucht om ze vast te kunnen leggen. Ook zien we regelmatig een fel blauw vogeltje vliegen, maar ook die is ons altijd te snel af. Vandaag ook helaas wederom jammer genoeg tot ons verdriet geen beren gezien.


Vlak voor Yosemite Village hebben we een afslag genomen naar uitkijkpunt Glacier Point. Hier heb je aan het eind van deze 16 mijl lange slingerweg een aantal goede uitkijkpunten over Yosemite. Vanaf die uitkijkpunten zie je de verschillende highlights van het park, zoals de Half Dome, de Yosemite Valley, de Tioga Road en diverse watervallen. Na de nodige foto’s en een snelle lunch zijn we deze weg weer teruggereden naar de Wanona Road. Die vervolgden we weer noordelijk richting Yosemite Village. Onderweg nog bij enkele view points gestopt en een wandeling gemaakt naar de Bridalveil waterval. Verder richting Yosemite Village doemde ineens de imposante rots El Capitan op. Dit is een 900 meter hoog brok graniet met recht omhoog tornende wanden.


Eigenlijk wilden we daarna de Tioga Road (van west naar oost Yosemite park) rijden. Maar omdat het toen al half vijf was en het een zeer lange, slingerende weg is hebben we besloten om bij de westkant het park te verlaten om een overnachtingsplaats te gaan zoeken en morgen de Tioga Road te gaan rijden. Het vinden van een betaalbare overnachtingsplaats viel nog niet mee. Aan de zuidkant zagen we in enkele dorpen voor de ingang verschillende bekende motels liggen, maar hier aan de westkant zijn die er niet en degene die we tegen kwamen waren óf te duur óf te bouwvallig. Daarom zijn we via een bergpas doorgereden naar Oakdale (helaas voor Ingrid niet het Oakdale van As The World Turns...). Hier waren we om 19 uur en bleek het nog 25° C te zijn. Hier zagen we wel diverse bekende motelketens en besloten we bij de Best Western een kamer te boeken. Na het inchecken zijn we alvast voor morgen boodschappen gaan doen bij een in de buurt gelegen supermarkt en hebben we wat te eten gehaald bij een Taco tent (want die lag weer het dichtst bij het motel). Vervolgens weer de foto’s van vandaag bekeken en voor de verandering een keer samen het verslag gemaakt. Daarna vroeg naar bed want morgen willen we vroeg weer in Yosemite zijn omdat het zaterdag is en dus druk zal worden.

Related Articles

San Diego - Palm Springs

Los Angeles - San Diego

De Lier - Los Angeles

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates