South Lake Tahoe - San Francisco

Gereden: 256 mijlen / 410 kilometer (Ingrid)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

We beginnen dit verslag weer bij vanmorgen. We hadden geen wekker op de kamer maar we waren toch vroeg wakker. Toen hebben we nog even het verslag van gisteren gemaakt, want daar waren we gisteren niet meer aan toe gekomen. Ingrid moest ‘s ochtends ook nog even heen en weer naar de auto om andere schoenen te halen. Nou, die kwam verkleumd weer terug. Het was flink koud en er zat zelfs ijs op de ramen van de auto.

Om kwart voor negen checkten we uit en namen we een lekker warm bakkie koffie mee bij de receptie. Na het voltanken gingen we op weg naar de zuidpunt van Lake Tahoe. Eerst gingen we naar de Tahoe Keys, maar dat bleek een wijk voor welgestelde Amerikanen te zijn. Alles was privé terrein en we konden zelfs nergens bij het meer zelf komen. Dus maar verder gereden, langs de westkant van het meer, maar Emerald Bay. Daar liep de weg wat hoger boven Lake Tahoe en kwamen we langs enkele view points. Maar we moesten nog ontbijten en dat wilden we eigenlijk bij het meer doen. Dat lukte dus niet, aan het meer is het allemaal privé terrein. Uiteindelijk kwamen we halverwege het meer bij het Sugar Pine State Park. Daar hebben we aan een picknicktafel in het zonnetje zitten ontbijten, de temperatuur was inmiddels al flink hoger omdat de zon steeds krachtiger werd en er geen wolkje aan de lucht was om ‘m te beletten om te schijnen.

Na het ontbijt zijn we verder langs het meer gereden tot aan Tahoe City. Daar zijn we afgeslagen richting Interstate 80. Hier kwamen we door Squaw Valley, het plaatsje waar in 1960 de Winterspelen blijken te hebben plaats gevonden. Het gebied rond Lake Tahoe is dan ook zowel ‘s zomers als ‘s winters in trek.

Vanaf Truckee zijn we de Interstate 80 opgegaan richting het westen, richting Sacramento. Wat opviel was dat het op deze zondag toch erg druk was op de weg. Met name veel motoren en campers met Harley stickers e.d. We vermoedden dat er ergens een motorfestijn is geweest en dat ze allemaal op de terugweg naar huis waren. In Sacramento hebben we een hele korte poging gedaan om opzoek te gaan naar de Old Town. Maar omdat we geen gedetailleerde kaart hadden hebben we dat maar snel opgegeven. Wel zijn we bij de McDonalds gestopt om te lunchen. Daarna weer verder op weg over Interstate 80 richting San Francisco, onderweg zagen we dat het 81°F = 27°C was. Omdat we over de Golden Gate Bridge San Francisco wilden binnen rijden zijn we op het laatst nog wat afgebogen naar de 101.

Vanaf de laatste afslag voor de Golden Gate heb je dan al zo nu en dan zicht op San Francisco. Toen we de Golden Gate opreden zagen we dat er een baan met mist vanaf de oceaan onder de brug door de baai in kwam waaien. Halverwege de brug reden we dan ook een stukje in de mist.

Het hotel dat we op het oog hadden lag vlak bij de doorgaande 101 waardoor we het snel gevonden hadden. Met de kortingscoupon kwamen we aan bij de receptie, maar helaas waren de kamers waarvoor de korting geldt al vol. Toch maar een kamer geboekt bij de Best Inn en met de ANWB-pas ontvingen we toch nog 10% korting. Het hotel ligt aan de Van Ness Avenue, vlak bij de kruising met Lombard Street. Vrij dicht bij Fisherman’s Wharf. We waren er al om even over vieren, dus na de spullen op de kamer te hebben gelegd zijn we meteen vertrokken naar Fisherman’s Wharf en Pier 39. Toen de zon onder ging werd het toch wel wat fris en zijn we terug gelopen richting hotel. Vlak bij het hotel hebben we in een supermarktje wat magnetron maaltijden en een flinke fles witte wijn gekocht en die hebben we op de hotelkamer genuttigd.

Related Articles

San Diego - Palm Springs

Los Angeles - San Diego

De Lier - Los Angeles

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates