San Francisco

Gereden: 0 mijlen / 0 kilometer

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

We werden om 7:15 uur wakker van de wekker. Na een douche en een bakkie koffie zijn we naar de receptie gegaan voor het ‘ontbijt’. Dat betekende een bakje koffie en een muffin. Dat was het. Nou, we hebben er maar twee muffins van gemaakt en zijn daarna richting Cable Car gelopen. In de cablecar hebben we meteen een dagkaart voor het openbaar vervoer gekocht en stapten we bij het eindpunt aan Market Street uit. Onderweg kwamen we nog langs het Chancellor Hotel, daar heeft Jeroen een jaar of vier geleden al eens een paar dagen overnacht. Bij Market Street zijn we naar de Visitor Information Center geweest en hebben we diverse info en plattegrondjes over San Francisco opgehaald. Daarna zijn we door Market Street gelopen en daar hebben we wat gewinkeld. Daarna zijn we gaan lunchen (en meteen nog een beetje ontbijten) bij Lori’s Diner aan Powell Street. Dat is een restaurant in de jaren 50 stijl. We waanden ons in Happy Days, alsof The Fonz ieder moment binnen kon stappen.
Na een flinke maaltijd zijn we met de bus naar Chinatown gegaan. Hier hebben we wat rondgesnuffeld en zijn toen met de bus richting Coit Tower gegaan. Met de bus die we hadden genomen kwamen we er niet helemaal dus moesten we nog een aantal blokken lopen. En dat viel niet mee, omdat het allemaal flink omhoog liep. De laatste 100 meter ging via trappen. Bij Coit Tower heb je een mooi overzicht over San Francisco en de baai.


Daarna zijn we per bus naar Fisherman’s Wharf gegaan en hebben bij de Blue en Gold Fleet een bay cruise geboekt. We hadden geluk dat we meteen aan boord konden en we vonden ook nog eens een goeie plaats aan de achterkant van de boot. Helaas werden we wel helemaal gek van de vliegen die daar de passagiers terroriseerden. Gelukkig vertrokken we vrij snel en werd het iets minder.
De boottocht ging langs de zeeleeuwen richting Golden Gate Bridge. Na daar iets onderdoor gevaren te zijn voeren we weer terug de baai in langs Angel Island en Alcatraz. Na een uurtje waren we weer terug in de haven.
Hierna wilden we een tram nemen richting Market Street, maar die was afgeladen. Daarom hebben we een bus gepakt richting de City Hall. Er zijn in San Francisco geen echte bezienswaardigheden zoals in Parijs of Londen, maar het is hier meer het beleven van de stad zelf.


Na nog wat rondgelopen te hebben zijn we per bus teruggekeerd naar het motel. Hier hebben we nog eea gewassen en zijn we er weer op uit getrokken naar Lombard Street, om precies te zijn naar het deel van Lombard Street waar de weg een slingerweggetje is. Dat was maar drie blokken lopen, maar ook alle drie weer stijl omhoog. Terug is trouwens ook geen pretje op zo’n stijle weg. Op de terugweg hebben we gekeken naar eettentjes, maar die konden we hier niet vinden. In de buurt van het motel hebben we nog een paar blokken uitgekamt, maar nergens wat te eten te vinden. Uiteindelijk zagen we een klein zaakje dat sandwiches verkocht (zoals de Subway, maar dan heel wat primitiever). Het zag er allemaal wel wat twijfelachtig uit, maar hier hebben we uiteindelijk dan toch maar een flink belegd broodje gehaald en die hebben we op de motelkamer opgegeten. Het smaakte heel goed en als we morgen niet de hele dag op de pot hoeven te zitten was het nog goed verteerbaar ook.

Related Articles

San Diego - Palm Springs

Los Angeles - San Diego

De Lier - Los Angeles

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates