Shelley Beach - Hallidays Point

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Vanmorgen opgestaan met heel lekker weer. Dit ondanks dat we gisteren op internet veel mindere weersverwachtingen voor de regio zagen. Er wordt namelijk voor de volgende dagen flinke bewolking opgegeven, maar die bewolking zat vandaag boven zee en boven het binnenland en precies niet langs de kuststrook. Ach, hebben we ook eens mazzel. De eerste stop van de dag was niet ver weg, namelijk een paar kilometer noordelijker in Lake Entrance. Volgens de Lonely Planet zijn daar pelikanen te spotten en dat bleek nog waar te zijn ook.


Een paar pelikanen bij Lake Entrance

Lake Entrance is, heel toepasselijk, de toegang van de zee tot een aantal aan één geschakelde binnenmeren. Ook de plaatselijke vissers waren daar flink aktief met de hengel. We hebben daar een half uurtje rondgehangen en er bleek ook aardig wat gevangen te worden. Daarna zijn we verder noordelijk langs de kust gereden en ter ontspanning even gaan liggen op het bijzonder rustige strand van Catherine Hill Bay. De lifeguards waren aanwezig om een oogje in het zeil te houden. Maar ja, geen Pamela's hier, alleen maar Australische machos. Na een verkoelende duik weer op pad gegaan om even verderop in Swansea boodschappen te doen. Daarna hebben we de rondweg van Newcastle genomen zodat we niet door deze drukke industriestad hoefden te rijden. Na Newcastle weer het strand opgezocht, dit keer bij Redhead Beach, om te lunchen, zwemmen, zonnen en relaxen. Dat relaxen was hard nodig na het bezoek aan de zee, want de waarschuwingsborden dat er een sterke stroming stond waren niet voor niks. En dat gecombineerd met flinke golven. Het was flink werken om het hoofd boven water te houden. En ook hier lifeguards, maar ook weer geen Pamela's.


De lunch werd genuttigd op Redhead Beach

Nadat we weer op krachten waren gekomen zijn we doorgereden naar een camping voor een overnachtingsplaats. Het werd de camping in Hallidays Point, een plaatsje aan de kust tussen Forster en Taree in. Wederom een prima camping van de Big4-keten. Direct aan de zee gelegen en die hoor je en ruik je als je bij de camper zit. Vanavond weer een heerlijk soepie. Altijd een zakkie met heet water maar sinds Pien d'r is worden er ook uien, champignons en zelfs bloemkool in de soepkom gemikt. Best wel lekker, hadden we zelf ook eerder kunnen verzinnen, maar wie had dat dan klaar moeten maken? Juist, vandaar dat het al die tijd gewoon bij een zakkie met heet water is gebleven.

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates