Hallidays Point - Sawtell

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

 

Ondanks een redelijk hoog kinder gehalte op de camping toch geen extreem vroeg ontwaken of het moet Turbo zijn die om 7 uur (ja laat meneer deltalloyd het maar niet horen!) aan de conditie gaat werken op strand. Want ja, gister bleek na het golven avontuur in zee dat het conditioneel toch wel tegenvalt. De route gaat in eerste instantie via de Highway 1 richting noorden maar terhoogte van Kew nemen we de alternatieve kustroute die gaat via tal van kleine plaatsjes langs de kust uiteraard. Tot onze verbazing komen we in Lake Cathie een grote supermarkt tegen en aangezien het weekend is wordt direct flink ingeslagen. Het is trouwens even doorzetten wanneer je uit de aircosupermarkt weer buiten in de snikhete zon komt, maar ach dat hoort erbij hier in OZ. Hier in Lake Cathie gaan we ook nog even naar het strand maar als het niet helemaal naar onze zin is besluiten even verder te rijden er komen immers nog genoeg veel mooiere stranden.


Het strand bij Lake Cathie voldeed niet aan de verwachtingen, te veel stenen en schelpen

Even verderop ligt het ietwat mondaine Port Macquarie volgens de boeken een gepensioneerden oord waarin de praktijk niet veel van te merken is, het is hier wel ruim opgezet en tevens zijn er diverse inderdaad veel mooie stranden. Het centrum wordt opgezocht om wat te winkelen en een internetcafé wordt bezocht om de site weer bij te werken. Nadat dit alles geregeld is gaan we naar een Koala hospitaal, hier worden jaarlijks meer dan 200 gewonden Koala's verzorgd tot ze weer op eigen benen kunnen staan. Ons bezoek levert ons welgeteld 5 'beestjes' op.


Een van de koala's die gespot werden in de bomen

Na een kleine donatie gaat de camper weer verder noordwaarts op zoek naar een geschikte lunch plaats, daar het al wat aan de late kant is en een nieuwe strandlocatie nog even op zich laat wachten kiezen we maar een parkje aan de rivier in het plaatsje Gladstone deze ligt wederom op een alternatieve route en hier is het dus heerlijk rustig. Vervolgens koerst de camper via de HWY 1 richting de wat grotere plaats Coffs Harbour aangezien we qua km goed op schema liggen (welk schema) besluiten we even voor bovengenoemde plaats de afslag richting beach te nemen, we komen dan uit in Sawtell. Een rustig plaatsje met zo'n 11.000 inwoners. Aan strand wat een beetje in de diepte langs de rotsen ligt waardoor het mede een prima surfplekkie is gaat de camper aan de kant en komen de zwemspullen wat later dan gepland toch goed van pas. Net zoals voorgaande dagen is het hier ook weer een enorme strijd met de golven echt een geweldig belevenis! Na het zwemmen wordt de camper nog even iets verzet zodat er optimaal (gelijkmatig) geleefd kan worden binnen. De groeten van ons alledrie tot morgen.


Overnachtingsplek aan de kust in Sawtell

Klik hier voor meer foto's van deze dag.

Related Articles

Singapore

Amsterdam - Londen - Singapore

De trip

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates