Lake Havasu - Flagstaff

Gereden: 254 mijlen / 406 kilometer (Jeroen en Ingrid)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Gisteravond hebben we de airco in eerste instantie op ‘fan only’ gezet maar ‘s nachts was het toch wel erg warm en hebben we de airco weer aangezet. We waren weer vóór de wekker (6.45) wakker en hebben de route van deze dag besproken en bekeken. Via internet hebben we ook alvast de overnachting voor vanavond besproken, zodat we niet hoeven te zoeken en de prijs ook geen verrassing zal zijn. We hadden deze keer geen koffiezetapparaat in onze kamer maar via het motel hadden we voor $5,00 pp reeds vouchers voor ontbijt bij JB’s gekocht. Dit was aan de overkant van de weg dus dat was lekker makkelijk. Het ontbijtbuffet was behoorlijk uitgebreid: oa scrambeld eggs, bacon, worstjes, toast, vers fruit, muffins. Alleen de drankjes zaten niet in de prijs inbegrepen: voor de thermoskan koffie en een orange juice kwam er nog $3,46 bij. Zeker een aanrader om vaker bij JB’s te ontbijten!

Na het ontbijt en het uitchecken (de pizza van gisteren hebben we inderdaad weggegooid) zijn we nog even naar een grote supermarkt, Walgreens, gegaan. Hier hebben we oa water, een piepschuim koelbox en een zak ijs gekocht. Na te hebben getankt zijn we over de London Bridge gereden en hebben de auto bij een parkje gezet. Hier hebben we nog wat foto’s een een stukje film van Lake Havasu en van de London Bridge gemaakt. Het was al (nog) weer zeer warm en het heldere water van Lake Havasu zag er wel heel aantrekkelijk uit. Maar we zijn toch maar weer in de auto gestapt, hebben de airco aangezet en zijn Lake Havasu City uitgereden over de Highway 95.

Vervolgens hebben we de Interstate 40 West genomen en bij de 2e afslag zijn we de historische Route 66 op gegaan. In de auto staat de radio op K-Rock, deze zender draait o.a. Rush, Pink Floyd en Styx dus Jeroen is helemaal blij. Er is heel weinig verkeer op de Route 66 dus we hebben alle tijd om foto’s te maken van bijvoorbeeld borden en overvliegende adelaars. Na een tijdje vraagt Jeroen of ik niet een stukje wil rijden. We wisselen van plaats en na even wennen (je linkerbeen en je rechterarm heb je niet nodig in een automaat) ging het best aardig. We reden Oatman binnen, een oud toeristisch stadje. We waren net op tijd voor een 'gunfight', dit stelde niet echt veel voor maar wel leuk voor een paar foto’s een een stukje film. We zijn in een paar giftshops geweest, waar Jeroen een t-shirt heeft gekocht. Na nog een paar leuke ezeltjes te hebben geaaid, zijn we weer in de auto gestapt. De route ging vervolgens via haarspeldbochten, waarschuwingen voor vallende rocks en langs ravijnen richting Kingman. Je kon daar tussen de 15 en 20 miles per uur rijden. Na deze Sitgreaves Pass (3650ft, 1200 meter) was ik wel gelijk gewend aan het autorijden, alhoewel mijn rechterarm nog wel af en toe wilde schakelen. Vlak voor Kingman, om 13:13 uur, zagen we een temperatuuraanduiding: 98°F, 36,6°C. En om twee uur op Route
66 was het zelfs 100°F, 37,7°C!

Na Kingman hebben we smakelijk en flink geluncht in Peach Springs in het restaurant van de Hualapai Indianen. Onderweg werd het daarna steeds meer bewolkt, om vier uur bij Seligman was het helemaal bewolkt en zagen we dat het in de verte regende. Wij hebben maar een paar druppels regen gehad, niet eens de moeite om de ruitenwissers voor aan te zetten. Het was intussen wel een stuk koeler geworden. Jeroen heeft nog een stuk van de Route 66 gefilmd vanuit de auto. Zo’n 15 mile na Seligman houdt de Route 66 op en zijn we via de Interstate 40 verder gegaan. Na Williams werd het een stuk groener om ons heen.

Rond 17:45 uur reden we het parkeerterrein van de Best Value Inn op. De kamer ziet er eenvoudig maar netjes uit met oa een koelkast, een magnetron en internet. Na snel een wasje met wipp-express te hebben gedaan, zijn we naar buiten gegaan. Ongeveer 150 meter verderop bleek een Kentucky Fried Chicken te zitten. Hier hebben we wat gegeten. Het dessert, dat bleek een hele grote ronde chocoladecake te zijn, hebben we meegenomen naar onze kamer.

In de kamer hebben, onder het genot van een stuk cake (er is nog genoeg over om morgen mee te ontbijten...) en een glaasje rode wijn uit California, de foto’s van vandaag uitgezocht en het verslag gemaakt.

Related Articles

San Diego - Palm Springs

Los Angeles - San Diego

De Lier - Los Angeles

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates