Page - Blanding

Gereden: 226 mijlen / 361 kilometer (Ingrid)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Vandaag weer vroeg opgestaan. Het ontbijt was inbegrepen maar stelde niet zo heel veel voor. Wel lekker is dat je bijna overal brood/bagels kan roosteren. Een bakkie en een jus erbij, en we kunnen er voorlopig wel weer even tegen. Bij de receptie hebben we de Antilope Canyon Tour van half 10 geboekt. Deze tour gaat naar een kloof in het Navajo Reservaat. Konden we nog even snel naar de Wal Mart voor ijs, water en een doosje donuts. Voor de Antilope Tour moesten we verzamelen in Page. Per open jeeps werden we vervoerd naar de ingang van de canyon. Het was ‘s morgens al flink bewolkt en dus een stuk frisser als afgelopen dagen maar gelukkig hadden we nog wel wat zon. Want de inval van het zonlicht maakt de kleuren in de canyon juist zo bijzonder. We hebben dan ook weer heel wat foto’s gemaakt. We kregen in de canyon nog fototips van de Indiaanse gids.

Na de tour zijn we weer in de auto gestapt en richting de Glen Canyon Dam gereden. Via een ‘scenic route’ hadden we een bijzonder mooie blik op de dam en op de Colorado River. Vervolgens zijn we doorgereden naar Lake Powell, waar we in Wahweap haven, met een fantastisch uitzicht op het meer, hebben geluncht met donutsen. Bij het verlaten van de haven begon het al wat te regenen en in de verte werd het steeds donkerder en was het aan het onweren. Dit leverde wel mooie onheilspellende vergezichten op. Nadat we weer terug richting Page waren gereden, vervolgden we onze weg over de highways 98 en 160 richting Kayenta. Dit is de laatste redelijke plaats voor dat je richting Monument Valley gaat.

Aangezien het steeds harder ging regenen, zijn we in Kayenta nog even bij een Holiday Inn hotel gestopt. We konden daar een draadloze internetverbinding oppakken en hebben oa de weersverwachtingen even bekeken. Inmiddels was het wat lichter geworden en besloten we toch maar verder te rijden naar Monument Valley. Tijdens deze rit hadden we veel regen en wind maar toen we eenmaal bij Monument Valley waren, was het gelukkig toch nog heel even droog en hebben we diverse mooie en bijzondere foto’s kunnen maken en kunnen filmen. Waarschijnlijk door het slechte weer hoefden we geen toegang te betalen maar hebben we helaas ook geen tour gedaan. Na ongeveer een kwartier zijn we al weer verder gegaan, richting Blanding. We zijn nog wel diverse keren gestopt om foto’s te maken van Monument Valley. Op weg naar Blanding kwamen we ogen te kort om alle steeds veranderende landschappen te bekijken. Ook het weer werd wat beter, minder regen en lichtere wolken.

Rond half 7 (half 8 hier in Utah) reden we Blanding binnen en zijn we uiteindelijk gestopt bij het Best Western hotel. Er was alleen nog een kamer met twee queensize bedden maar die zijn dan wel 1.40 meter breed per bed. Tja, alles is groot hier. We wilden wat gaan eten bij de Old Tymer maar daar stonden ze in de rij en toen zijn we uitgekomen bij de A&W, all American food waar we maar weer een burgertje hebben genomen. Vervolgens zijn we naar onze kamer gegaan waar we de vele foto’s van vandaag hebben teruggekeken en uitgezocht en het verslag van vandaag hebben gemaakt.

Related Articles

San Diego - Palm Springs

Los Angeles - San Diego

De Lier - Los Angeles

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates