Blanding - Green River

Gereden: 250 mijlen / 400 kilometer (Jeroen)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Vandaag wéér voor de wekker wakker, dat gebeurt als we moeten werken niet dus zullen we wel erg veel zin hebben in weer een ongetwijfeld fantastische vakantiedag. Het ontbijt bij de Best Western was erg beperkt, maar beter wat dan niks. Het was alleen een buffet met liefst twee tafels en vier stoelen. En dat terwijl er ook een bus met bejaarde Fransen in het hotel logeerde. Het ontbijt dan ook op de kamer genuttigd.
Om kwart over acht checkten we uit en na het halen van een volle tank vervolgden we onze weg noordelijk op de 191 richting Moab. Net na Moab liggen namelijk twee Nationale Parken die we vandaag op het programma hadden staan, namelijk Arches NP en Canyonlands NP. Het weer viel nog niet mee, erg bewolkt en zo nu en dan een buitje. Maar de grootste buien laten we achter ons zo te zien. Onderweg komen we al een arch (= boog) tegen, namelijk Wilson Arch. Ook zien we verderop iets van de weg een aantal hertjes snuffelen.
Vlak voor Moab zien we ineens met grote witte letters Hole ‘N The Rock op de rotswand geschilderd. We besluiten even te gaan kijken. Blijkt dat daar een aantal huisjes in de rots zijn uitgehakt. Op zich leuk ware het niet dat de rest er omheen super toeristisch en kitscherig is. We gaan dan ook snel door. Na zo’n anderhalf uur bereiken we Moab en besluiten we om het ontbijtje uit het hotel wat aan te vullen bij de Mac. Om half elf kwamen we aan bij Arches NP. In dit park zijn diverse natuurlijke bogen te zien. Al snel blijkt dat het niet alleen de bogen zijn die hier indrukwekkend zijn, maar ook de overige reusachtige rode rotspartijen. Het weer wordt trouwens steeds beter, al een tijdje geen regen meer en de zon komt zo nu en dan ook door de steeds lichter wordende wolkenmassa heen. Er loopt een weg van 18 mijl door het park. Langs die weg zijn we diverse zijwegen naar diverse ‘view points’. Meestal moet bij zo’n view point dan ook nog een stukje gelopen worden om de arches te zien. We bezoeken diverse view points en lopen zodoende ook de nodige meters om het één en ander te aanschouwen. De zon komt steeds beter door en daardoor loopt de temperatuur ook op. Omdat we ook nog eens aardig op hoogte zijn, ga je al dat lopen na verloop van tijd wel voelen. Zo is er bijvoorbeeld ook een loopje van maar 0,8 mijl, maar wel met een hoogte verschil van 61 meter. En dat was dan nog de ‘makkelijke’ route om Delicate Arch te zien. Bij de laatste wandelingen blijkt dat de wind ook aardig komt opsteken, maar gelukkig geen regen.

Om even over vieren hebben we alles gezien wat we wilden zien en verlaten we Arches NP om op weg te gaan naar het aan de andere kant van de 191 gelegen Canyonlands. In dit park heb je hele fraaie uitzichten op de uitgesleten oevers van de Green River en de Colorado River (zeg maar Grand Canyon in het klein). Omdat we aan het eind van de dag zitten zakt de zon al aardig en dat geeft op bepaalde punten een bijzonder fraaie blik. In het park is trouwens ook nog een (verdwaalde?) arch te zien, namelijk de Mesa Arch. Uiteindelijk hebben we bij diverse view points weer diverse adembenemende plaatsje kunnen schieten. In dit park bevinden de view points zich vrijwel direct aan de parkeerplaatsen zodat je vrij snel door het park heen kan. Rond kwart over zes verlieten we ook dit park en vervolgde we de 191 weer noordelijk richting de kruising met de Interstate 70. Die volgen we westelijk (tegen de laag staande zon in) tot aan Green River.

Daar zien we al snel veel van de vertrouwde motelketens. Maar bij Super 8 Motel blijkt dat die vol zitten omdat er dit weekend een feest is in Green River. En niet zomaar een feest, nee, een meloenenfeest! Ik blijf het zeggen: Rare jongens, die Amerikanen. Green River blijkt bekend te staan om de meloenenverkoop, dus dat verklaard op zich wel weer de reden van het feest. Gelukkig vinden we bij het even verderop gelegen Motel 6 nog wel een zeer eenvoudige rokerskamer, alhoewel het één van de laatste blijkt te zijn. Omdat het feest is, is het ook erg druk bij de normale restaurants (en dan bedoel ik niet de KFC, Burger King etc.). Daarom maar weer eens alternatief gegeten, namelijk met broodjes van de Subway. Ze hebben hier dezelfde broodjes als bij de Subway om de hoek bij meneer Delta Lloyd. Met een half litertje Budweiser en een jus d’orange zijn die best te doen. Motel 6 blijkt geen internet te hebben, maar gelukkig is er een campground achter het motel. Die blijken wel een open internet verbinding te hebben. Gasten bedankt!

Related Articles

San Diego - Palm Springs

Los Angeles - San Diego

De Lier - Los Angeles

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates