Green River - Cannonville

Gereden: 254 mijlen / 406 kilometer (Ingrid)

Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

We hadden voor het eerst geen wekker op de kamer maar gelukkig zijn we wel bijtijds , om 7 uur, wakker geworden. Ontbijt was dit keer niet inbegrepen maar we konden wel een bakkie bij de receptie halen. Dit hebben we in de auto, tijdens het bijwerken van de site, opgedronken. In de kamer konden we namelijk geen verbinding meer oppakken. Aan de rand van Green River hebben we getankt en een heerlijk gezond, vers, rijkelijk belegd broodje gehaald. Het is vandaag een zonnige dag, er staat alleen wel veel wind. Even over half 10 verlaten we Green River en vervolgen we onze weg westelijk over Interstate 70. Na zo’n 13 miles zijn we zuidelijk afgeslagen naar de Highway 24 richting Capitol Reef National Park. Richting Hanksville leek de omgeving net een maanlandschap. Daarna kwam er aardig wat variatie in het landschap. Het was erg rustig op de weg, zo hadden we mooi de tijd om foto’s te nemen. We zijn zelfs regelmatig midden op de weg helemaal gestopt om te fotograferen/filmen. Het weinige verkeer wat we tegen kwamen op deze Scenic Byway (toeristische route), bestond voornamelijk uit campers. En de campers zijn hier bijna allemaal enorm groot, bijna bussen. En dan hangt er vaak ook nog een flinke auto als aanhanger achter.

Sinds gisteren hebben we, omdat we tussen de bergen zitten, weinig zenders meer op de radio. De enige zenders die we ontvangen, zenden alleen countrymuziek uit. Dat is wel even wat anders als rock maar ach, altijd nog beter als R&B. Via een schitterende slingerweg gingen we richting Capitol Reef NP. Er kwamen ook steeds meer prachtige bergen. We zijn gestopt bij een berg met oude muurtekeningen. Hier kon je ook zelf fruit plukken (er hing echter niet veel meer) en langs de kant van de weg liep een aantal hertjes. Ineens bleken we al bij het Visitor Center van Capitol Reef NP te zijn en reden we dus al een tijdje in het park. Via een scenic route zijn we verder het park ingegaan. Hier reden we o.a. langs het Waterpocket Fold, een gebergte waar de verschillende gekleurde aardlagen goed zichtbaar zijn. We hebben geen trails gelopen, deze waren te lang, te steil of alleen bereikbaar door een eind over een ongeasfalteerde weg te rijden. Na het Capitol Reef NP zijn we bij Torrey afgeslagen naar Highway 12, zuidelijk richting Bryce Canyon NP. Deze weg loopt door Dixie National Forest waar het begin van de herfst al zichtbaar was aan de kleuren van de bomen. We hadden al regelmatig waarschuwingsborden gezien voor overstekende koeien en vandaag zijn we die dan ook tegengekomen. Een aantal liep heel dicht langs de kant van de weg en hier hebben we dan ook een paar mooie foto’s van kunnen maken. Na Dixie Forest zagen we weer meer rotsen met als hoogtepunt de Escalante Canyon met stijle ravijnen en veel uitkijkpunten. En dus weer veel foto-/filmmomenten.

Via het leuke, kleine plaatsje Escalente zijn we doorgereden naar Tropics, de laatste redelijk grote plaats voor Bryce Canyon NP. We zagen een stuk of vijf motels, op de 1e stond ’no vacancy’ (vol) op de deur en ook de 2e die we probeerden had geen plek. De eigenaar deelde ons mee dat alle hotels het dorp vol zaten maar dat er 5 miles terug nog wel een paar kamers in een motel waren. Hij was zo vriendelijk om voor ons te bellen en meteen een kamer te reserveren voordat ook daar alles vol zou zijn. Dat is nog eens service! Daarom gingen we dus weer 5 miles terug naar het gehucht Cannonville, naar de Grand Staircase Inn. Na te hebben ingecheckt wilden we wat gaan eten maar in Cannonville zit helemaal niets en zouden we dus weer naar Tropics moeten. We besloten om eerst nog even naar Kodachrome Basin State Park te gaan. Hier hebben we o.a. de Chimney Rock gezien en een korte trail gelopen naar Shakespeare Arch. Onderweg zagen we vele konijnen met grote oren (Jackrabbits). Inmiddels was de zon onder en hadden we eigenlijk geen fut meer om nog in Tropics te gaan eten. We hebben toen maar in het winkeltje bij het motel wat crackers met kaas en sandwiches gehaald en dit op de kamer opgegeten. Vervolgens hebben we de vele foto’s van vandaag weer teruggekeken en uitgezocht en het verslag gemaakt. Of we vandaag alles nog op de site kunnen zetten weten we niet. We hebben momenteel wel een internetverbinding maar die is heel zwak.

Related Articles

San Diego - Palm Springs

Los Angeles - San Diego

De Lier - Los Angeles

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates