Dag 13: Wasaga Beach - Toronto

Afgelegd aantal km: 221 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 14 graden Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: eekhoorns


Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Gisteravond hebben we het wat te bont gemaakt en zijn we door het bed gezakt. Of de kwaliteit van de bedden lieten wat te wensen over.
En dus zijn we gaan slapen in het andere bed (gelukkig hadden we er twee in deze kamer). Ingrid heeft slecht geslapen, persoonlijk was ik wel enkele keren wakker, maar al met al toch een redelijke nacht. Na het ochtendritueel gingen we naar de lobby om te ontbijten. Daar aangekomen stond de receptionist net alle muffins in de prullenbak te kieperen. Huh? Het bleken de oude te zijn, hij had kakelverse bij zich, net gehaald bij Tim Hortons. Die waren heerlijk. Maar hij vertrok direct daarna met z'n auto om brood en fruit te halen. Dat duurde even. Ondertussen de koffiemachine aan de praat gekregen en wat info voor komende dag op internet bekeken.
Nadat de receptionist terug was nog enkele boterhammen getoast en gegeten. Daarna koffers gepakt en uitgecheckt. We vertrokken om 9:20 richting Blue Mountains. Het was helder blauw, maar wel fris (6 graden). In Blue Moutains zijn heuvels en daar zijn ski pistes gemaakt. Nu natuurlijk helemaal groen, maar je zag van een afstandje de heuvels opdoemen in het verder vlakke landschap. In die heuvels zag je de boomloze pistes liggen. Uiteraard voorzien van skiliften.
Daarvandaan hebben we de navigatie ingesteld om Proviciaal Park Earl Rowe. Daar zouden volgens de website van Ontario Parks de meeste roodgekleurde bomen zijn. Daar aangekomen bleek het een park van niks en van de rode kleur was ook weinig te ontdekken. Deceptie. Afijn, dan maar door richting het hotel in Toronto. Het was zondag, dus het zou wel meevallen met de files. Dat bleek ook wel. Onderweg nog wel even voor de zekerheid wat getankt.
De navigatie leidde ons netjes door Toronto heen. Even dachten we aan file, maar enkele honderden meter voor ons was een aanrijding geweest, dus iedereen moest naar één baan en daarna kon weer worden doorgereden. De eerste stop in Toronto was in het noorden, bij het Lee Lifeson Art Park. Daarna door naar het hotel.
Bij het hotel de auto voor de deur op de stoep gezet en de auto uitgeladen. Het was even over tweeën, we konden de kamer nog niet in. Maar onze spullen konden gelukkig even in een kamer gestald worden.
Daarna de huurauto aftanken en inleveren. Gelukkig had ik vooraf op internet de afleverlocatie al bekeken op Streetview en wist ik dat we naar een parkeergarage van een winkelcentrum aan Bloor Street moesten. Van buiten geen enkel kenmerk dat daar huurauto's ingeleverd konden worden. Maar binnen zagen we al snel een bordje met de Rental Cars. Daar aangekomen de auto ingeleverd en via de lift naar boven. We kwamen midden in het winkelcentrum uit. Even zoeken naar de uitgang en teruglopen richting hotel. Dat was gelukkig niet ver. Onderweg een bakkie met koek gedaan bij een Starbucks.
Rond kwart over drie waren we weer bij het hotel. De kamer was inmiddels klaar en de spullen naar de kamer gebracht. Daar even op een plattegrondje aangegeven wat we allemaal willen zien. Nadat dat in beeld was zagen we dat we vandaag nog een bovenste deel van bezienswaardigheden konden doen. Morgen en overmorgen komt dan de rest. De tour bestond uit het bezoeken van het voormalige Maple Leaf Gardens en Union Garden. Daarna doorgelopen naar China Town en daar dim sum en noodles gegeten. Bleek erg rustig in die tent, maar we hebben lekker gegeten. Vervolgens weer doorgelopen naar het oude stadhuis. Daar bleken ook grote verlichte letters net de tekst TORONTO te staan, dus even wat foto's gemaakt. Daarna door naar Massey Hall en verdere bezienswaardigheden in het centrum. Omdat de zon inmiddels onder was, was de temperatuur ook redelijk gezakt. En kou slaat op de blaas, dus allebei moesten we op een gegeven moment enorm toiletteren. We waren al weer in de buurt van het hotel, dus die hebben we dan ook maar opgezocht.
Daar nog wat voorbereidingen getroffen voor de komende twee dagen en wat gelezen voordat we op het decadente kingsize bed in slaap vielen.

Related Articles

Dag 4: Kingston - Montreal

Dag 3: Waterloo - Kingston

Dag 2: Niagara - Waterloo

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates