Oost Canada 2017

Dag 1: De Lier – Niagara

Afgelegd aantal km: 109 Gevlogen door: KLM
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Weersgesteldheid: licht bewolkt
Gespot wildlife: Eekhoorns, Canadese ganzen, een grote spin


Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

's Ochtends vroeg om half 5 ging de wekker maar we waren al wakker. Rond kwart over 5 laadden we de auto in en vertrokken we naar Schiphol. Daar hebben we de auto op P3 (Lang parkeren) neergezet, moesten een eind lopen en zijn met de pendelbus richting de incheckbalie gegaan.
We hadden gisteren al online ingecheckt, dus we hoefden eigenlijk alleen onze koffers af te geven. Daarna door de douane en controle. Dat ging gelukkig vrij vlot. Het vliegtuig vertrok pas om 9:40 uur, dus we hadden nog ruim de tijd om te ontbijten bij McDonalds – en wat te winkelen.
In het vliegtuig hadden we aan het raam twee stoelen naast elkaar. We konden tijdens de vlucht dan ook vaak even naar buiten kijken. De vlucht duurde zo'n 8 uur, maar die tijd zijn we prima doorgekomen. Onderweg hebben we een film gekeken, wat gelezen, muziek geluisterd, spelletjes op de ipad gespeeld en uiteraard een paar keer wat te eten en drinken gekregen. We waren gewoon bijna misselijk van de hoeveelheid voedsel die we kregen.
Eenmaal op Toronto International Airport sloten we aan in de rij voor de douane. Dat gaat allemaal elektronisch. Er staan wel 100 terminals waarachter alle aankomende personen gegevens moeten invullen en een foto moeten laten maken. Daarna haalden we onze koffers van de band. Dat duurde even, omdat we van de tweede koffer overtuigd waren dat-ie donkerblauw moest zijn, maar hij bleek zwart. De koffer had dus al een paar rondjes op de band gemaakt. Eenmaal daar voorbij was het even zoeken naar de autoverhuur. We hadden van te voren een auto gehuurd bij Avis.

Nadat we de Avis balie hadden gevonden in de parkeergarage (zonder wachtenden voor ons), bleek dat – omdat we getrouwd zijn – Ingrid zonder bijbetaling als tweede rijder geregistreerd kon worden. Het aanbod voor een upgrade hebben we afgewezen en zijn verder de parkeergarage ingegaan waar de huurauto al klaar bijna voor de deur klaar stond. Het bleek een witte Chrysler 300 te zijn met ruim 26.000 op de teller. Nadat de bagage achterin was gelegd en we ons hadden geïnstalleerd reden we in de automaat weg en gingen we in een zonnig Canada rustig op weg richting Niagara. Intussen bleek dat er navigatie in de auto zat, dus we hoefden onze bijna prehistorische TomTom gelukkig niet te gebruiken.

De temperatuur was dik boven 20 graden, dus de airco was nodig. De navigatie stuurde ons over een snelweg naar Niagara. Maar even buiten Toronto zijn we afgebogen naar een twee baansweg die vlak langs Lake Ontario loopt. Het meer bleek mistig en de mist trok ook het land in. Hierdoor zakte de temperatuur naar zo'n 23 graden, terwijl het in Toronto nog 28 graden was.

Via B-wegen hebben we rustig de in totaal zo'n 120 kilometer afgelegd. Eenmaal in Niagara zijn we maar meteen even gaan inchecken bij ons vooraf geboekte hotel, de CJS Inn. Daar hebben we onze spijkerbroeken en lange mouwen ingeruild voor wat zomerse kleding. Even daarna gingen we lopend richting de watervallen. Na wat foto's van de watervallen en wat rondgelopen te hebben, hebben we de boottocht naar de watervallen geboekt. Op de Hornblower kregen we een rode poncho´s en lieten we ons richting de watervallen varen. Dat spetterde flink, maar toch diverse foto´s kunnen maken. Na terugkomst hebben we wat te drinken gekocht en hebben we even gepauzeerd. Daarna zochten we een plek om te dineren. Die vonden we in de vorm van een Kelseys Original Roadhouse in Clifton Hill. Dat blijkt een straat vol vermaak. Van bowlingbanen, tot indoor midgetgolf tot spookhuizen. Bij Kelseys hebben we een heerlijke burger met patat gegeten en zijn we teruggelopen naar het hotel. Moe maar voldaan lagen we rond tien uur op bed.

Dag 2: Niagara - Waterloo

Afgelegd aantal km: 187 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 28 graden Weersgesteldheid: licht bewolkt
Gespot wildlife: Eekhoorns, Canadese ganzen


Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Na een wat onrustige en warme nacht waren we al vroeg wakker. Na op ons gemak te hebben gedoucht en de koffers te hebben heringedeeld, gingen we naar de receptie om uit te checken. We waren te vroeg want de receptie was nog dicht. We konden de sleutels in een brievenbus doen en gingen om vijf over acht op weg naar de watervallen, op zoek naar een parkeerplaats. Uiteindelijk stonden wel wat verder weg naar wel voor 5 dollar voor een uur ipv voor 20 dollar. We liepen nu vanaf de andere kant naar de watervallen en konden dus van bovenaf foto's nemen. Daarbij zijn we wel weer flink nat geworden van de uitwaaiende waterdamp maar de zon kwam steeds meer door dus droogden we weer snel op.
Rond kwart over negen vertrokken we naar Niagara on the Lake, een leuk dorpje met mooie, oude huizen en leuke authentieke winkeltjes (bijna geen grote ketens). Hier hebben we op een terrasje koffie met een koek genuttigd. De macchiato was helaas niet wat ik ervan verwachtte maar de koek maakte heel goed. Na nog even rondgelopen te hebben in het fleurige Queen Street gingen we rond half twaalf weer verder.


Onderweg hebben we nog wat fruit gekocht in een stalletje langs de weg. In St. Catherines hebben we een paar boodschappen gedaan bij de Metro (o.a. stokbrood, beleg, water) en om twaalf uur waren we in Lakeside Park. Daar hebben we op het strand van Lake Ontario heerlijk geluncht. Na nog even rondgelopen te hebben, zijn we op weg gegaan naar Waterloo. Onderweg hebben we nog een koeltasje gekocht bij de Walmart.


Om vier uur arriveerden we bij het Best Western hotel in Waterloo. Daar hebben we ingecheckt en even op de kamer gerelaxt. Vervolgens zijn we naar de Conegesta mall gegaan. Na wat geshopt te hebben, hebben we in de foodcourt bij een wokrestaurant wat te eten besteld en dit in een booth opgegeten. Rond zeven uur waren we weer in de kamer. Hier hebben we de foto's bekeken, het verslag gemaakt, geappt,, koffie gedronken, de zojuist in de mall aangeschafte cinnamon roll verorberd enz. Tegen tienen ging het lampje weer uit.

Dag 3: Waterloo - Kingston

Afgelegd aantal km: 410 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 28 graden Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: Eekhoorns, canadese ganzen


Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

In de Best Western in Waterloo hebben we prima geslapen. Airco op de kamer, dus was lekker koel te krijgen. Heerlijk bed ook. 's Ochtends konden we er ook ontbijten, zat bij de prijs is, maar konden we niet uit onze reservering halen. Dat kwam wellicht omdat we dit hotel enkele maanden geleden ooit als Destination Inn hadden geboekt. In de tussentijd is het getransformeerd tot een Best Western Plus.
Om kwart voor negen (19 graden) reden we naar de dichtbij gelegen Farmersmarket van St. Jacobs. We konden redelijk dichtbij parkeren, alhoewel er al flink wat mensen op de been waren. Naast commerciele stands met zonnebrillen, schoonmaakspullen etc ook veel handgemaakte artikelen (meestal van hout) was er uiteraard ook lokaal fruit en groenten te koop, zowel buiten als in de overdekte hal. Fruit hadden we nog en aan groente hebben we niets want dat kunnen we in de hotelkamers niet koken, dus is het gebleven bij de aanschaf van een paar 'apple fritters'. Die tip hadden we gekregen van de receptionistes van het hotel. Ter plaatse bleken het gewoon appelflappen te zijn. Lekker vers en warm kregen we ze mee. Later onderweg in de auto hebben we ze heerlijk opgesnaveld. In de hal op de etage kochten we wat ansichtkaarten (zó 1990) en kregen van de bejaarde verkoper nog een tip om naar één van de laatste overdekte bruggen te gaan. Dat bleek nog aardig op de route te liggen, dus dat werd later gedaan.
Na een uurtje hadden we het wel weer gezien en vertrokken we weer. Deze regio staat bekend om z'n mennonieten bevolking. Een volk dat nog leeft alsof het 1850 is, oftewel verstoken van moderne zaken zoals elektra, auto´s, telefoons etc. We zagen op de Farmersmarket al diverse personen (ook jonge kinderen) in oude klederdracht rondlopen. Onderweg richten Elmira zagen we ze langs de kant van de weg ook met paard en wagen rijden.
Ook zijn we via Montrose gereden, daar was inderdaad de overdekte brug (covered bridge) te bewonderen. In Elora zijn we even gestopt bij een kloof die we van bovenaf bekeken. Hierna hebben we de navigatie ingesteld op ons einddoel voor vandaag, namelijk Kingston. Dit ligt aan de monding van de St Lawrence rivier met Lake Ontario, dus we moesten Toronto doorkruisen. Dit deden we middels highway 402. Het was wel druk, maar we hebben in totaal wellicht een kwartiertje vertraging gehad rondom Toronto. Na Toronto was het weer een stuk rustiger op de snelweg. Onderweg gestopt om te toiletteren en een koffie te scoren bij de Starbucks. De snelweg hebben we daarna in de buurt van Brighton verlaten om naar Prince Edward Island te rijden. Via Picton konden we om half vier bij Glenora de kosteloze veerpont pakken naar de overkant. Daarvandaan zetten we langs de kust weer koers naar Kingston waar we rond half vijf aankwamen.
Na ingecheckt te hebben in het Howard Johnson motel aan Princess Street. Zijn we weer in de auto gestapt om verder downtown te rijden. Daar vonden we een parkeerterrein waar we voor 5 dollar konden staan. We zijn er bij de Tourist Information langs gegaan en hebben rondgekeken in het centrum aan het water. Om de grote stoomlokomotief die er staat kan je niet heen.
Tegen half zeven kregen we wel trek en zijn we een eettentje gaan zoeken. We kwamen uit bij de Milestones Grill + Bar. Een leuk, modern, hip aandoende eetgelegenheid waar we buiten op het terras lekker hebben gegeten.
Eenmaal terug bij het motel besloten we bij het naastgelegen Don Cherry's Sports Grill nog een drankje te drinken op het terras. Laveloos lalden we uiteindelijk naar de motelkamer....

Dag 4: Kingston - Montreal

Afgelegd aantal km: 304 Gereden door: Jeroen
Gemiddelde temperatuur: 26 graden Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: -


Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

We waren weer vroeg wakker. Na een broodje met een bakkie op de kamer hebben we de auto ingeladen en gingen we naar de receptie om uit te checken. Daar bleek er toch ontbijt bij te zitten en hebben we nog een geroosterde boterham, een chocoladebroodje en koffie genomen.
Om half negen zijn we, na eerst voor 50 dollar te hebben getankt, vertrokken naar Fort Henry. Het fort was nog niet hopen dus we zijn er alleen even om heen gelopen om wat foto's te maken, ook van de skyline van Kingston.
Vervolgens zijn we op ons gemak naar Gananogue gereden. Hier hebben we kaartjes voor de 1000 islands boottocht gekocht en hebben even in de souvenirshop rondgekeken. De boot vertrok om half elf uit de haven. We zaten op het bovendek, heerlijk in de zon. Het was een hele leuke tocht langs diverse eilandjes waarbij veel foto's zijn geschoten. Op bijna ieder eilandje is wel een huis gebouwd.
Na een uur waren we weer terug in de haven en hebben we onze weg via de 1000 Islands Parkway vervolgd, een prachtige route langs de Lawrence river. In Rockport hebben we op een bankje aan de jachthaven broodjes met jam gegeten. Vervolgens zijn we in Prescott nog even gestopt om de benen te strekken, wat foto's van het haventje te nemen en te plassen.
Rond half drie waren we bij Upper Canada Village. Hier hebben we een rondleiding gehad. We werden door Richard op enthousiaste wijze door een dorpje van ongeveer 1860 geleid. We bezochten o.a. een taverne, een kerk, een winkel, het huis van de dokter en de school.
Om kwart voor vijf vervolgden we snel onze weg op de 401 want het was nog 137 km naar Montréal. De temperatuur was nog altijd 26 graden. Helaas hadden we wat file (spitsuur en veel wegwerkzaamheden) bij aankomst in de stad. Het was al donker toen we rond half zeven bij Hotel de Paris aankwamen. Het inchecken verliep soepel, onze kamer was in het andere gebouw, aan de overkant van de straat. Het vinden van een parkeerplaats was wel een probleem. Na 'm 3x verplaatst te hebben, stond ie uiteindelijk op een plek waar we vrij mogen staan en konden we op zoek naar voedsel. Helaas liepen we eerst de verkeerde kant op maar uiteindelijk kwamen we uit in het levendige Quartier Latin. Hier hebben we op het terras van Frites Alores een burger met frites verorberd. Moe maar voldaan kwamen we rond tienen weer op onze kamer waar de ogen al snel dichtvielen.

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates