Dag 5: Montreal

Afgelegd aantal km: 0 Gereden door: -
Gemiddelde temperatuur: 29 graden Weersgesteldheid: zonnig
Gespot wildlife: woelrat


Kaart met het begin- en eindpunt van deze dag:

Vanmorgen weer bijtijds wakker en na het douchen en aankleden gaan ontbijten in het hoofdgebouw van ons hotel. Het buffet was wat rommelig, maar uiteindelijk hebben we er heerlijk ontbeten. Bij het naar buiten gaan bleek er voor de deur een hardloopwedstrijd aan de gang te zijn, de Rock N Roll Marathon. De route voor onze deur bleek de 1 en 5 kilometer lopers te bevatten. Sommige leken nog geen 200 meter te kunnen lopen, maar ze deden in ieder geval wel mee.
Na het ontbijt vertrokken we lopend naar de metrohalte Sherbrooke. Daar werden we vriendelijk geholpen met het kopen van een dagpas. De eerste reis duurde maar twee haltes. Bij station Champ-de-Mars stapten we al weer uit om Vieux Montréal te gaan bekijken. Vanuit het station liepen we naar de oever richting de oude haven. Vervolgens liep een toeristische route langs kerken en overige oude gebouwen. Bij de Starbucks hebben we even een bakkie met bananencake gedaan en van het toilet gebruik gemaakt. Hierna vervolgden we onze weg al lopend richting winkelcentrum Eaton. Echter, bij de Burger King is ondergetekende even snel een toilet gaan zoeken. Het eerste de beste toilet was die voor invaliden. Tsja, dat ben ik dan wel niet, maar als ik niet gauw op die pot zou gaan zitten zou ik dat best wel kunnen worden. Het is wellicht een vies praatje, maar in de toiletpotten in Canada zit een hoop water. Dus het geproduceerde drijft daar lekker in rond. Dat bleek toch wel veel overeenkomsten met een anaconda te bevatten, niet zo raar dat-ie dwars zat.
Na deze opluchting vonden we even later de overdekte, ondergrondse mall. Bij de Old Navy heeft Ingrid daar diverse kledingstukken aangeschaft. Er kon ook nog net een t-shirt voor mij vanaf. Bij de Burger King in de mall hebben we water en een 'poutine' gekocht. Dat is patat met gesmolten kaas en jus. Smaken verschillen, maar het was vooral vet en machtig.

Ook hebben we meteen even bekeken wat de volgende stap zou worden. We liepen met de kledingzak en we hadden nog een halve dag voor de boeg. Dus zijn we met de metro naar het hotel gegaan om die even af te gooien. Vervolgens hebben we eerst wat gedronken in een kattencafé en zijn we weer teruggelopen naar de metro en overgestapt op de gele lijn op naar het eiland Île Sainte-Hélène te gaan. Daar hebben we fietsen gehuurd. Elders in de stad hadden we die ook al zien staan. Ze kosten CAD 5 (EUR 3,50) per dag, geen geld dus. Op de fiets zijn we naar de Biosphère gereden. Die was niet moeilijk te vinden. De grote bol tornt overal bovenuit. Vervolgens zijn we via een brug naar het naastgelegen eiland Île Notre-Dame gereden. Daar ligt het Gilles Villeneuve Circuit. Oftewel, een formule 1 circuit. Nagenoeg het hele circuit konden we per fiets afleggen. Het was inmiddels wel flink warm geworden, dus we hebben het rustig aan gedaan. Geen ronderecord neergezet. Na dit rondje zijn we teruggegaan naar het andere eiland en daar nog lekker wat rondgefietst. Redelijk bezweet door de inspanning en hitte hebben we na terugzetten van de fietsen op een terrasje wat gedronken om weer bij te komen.
Op het terras dachten we dat het een goed idee was om vandaag ook nog naar Mont Royal te gaan. Een flinke heuvel in de stad waarvandaan er een mooi uitzicht op de stad moet zijn. Met de metro naar een halte (Peel) gegaan van waar we dicht bij de heuvel waren. Eenmaal onderweg werd het al snel stijler en het fietsen had er toch wel ingehakt. We besloten maar weer om te keren om hier morgen met de auto naar toe te gaan.
In plaats daarvan hebben we de groene metro de andere kant op genomen naar het Olympisch Stadion van 1976. Daar kwamen we even over zessen aan en zijn we naar de ingang gelopen. Het was de bedoeling om naar het observatiepunt in de toren van het stadion te gaan, maar helaas, dat was in deze periode van het jaar maar tot zes uur open. In plaats daarvan hebben we een rondje om het karakteristieke stadion gelopen. Het stadion staat in de steigers en wordt opgeknapt.
Eenmaal rondgelopen zijn we naar de metro gegaan. Ondertussen had de actieve dag er toch wel ingehakt. Veel gelopen, veel gefietst en we zijn ook geen 18 meer. We zijn dan ook vanaf de metro naar de hotelkamer gegaan om lekker te douchen en met voedsel wat voorhanden was (chips, chocolade en pretzels) hebben we de maag gevuld.

Related Articles

Dag 4: Kingston - Montreal

Dag 3: Waterloo - Kingston

Dag 2: Niagara - Waterloo

  reisverslagen en meer
Free Joomla! templates by Engine Templates